Romania Curată

Vino la Școala de Jurnalism Civic ca să înveți cum să fii un watchdog în comunitatea ta!

În perioada 16-17 februarie, la București, găzduim prima ediție a Școlii de Jurnalism Civic, training dedicat tuturor activiștilor, jurnaliștilor activi sau în devenire, bloggerilor ori simplilor cetățeni care vor să afle cum pot să monitorizeze instituțiile publice, să le analizeze activitățile și cheltuielile, iar pe urmă să scrie despre problemele identificate cu scopul de a produce schimbare în domeniile sau în comunitățile lor.

Noi venim cu expertiza și instrumentele, iar voi cu ideile!
Școala de Jurnalism Civic va fi un curs atât de practic încât ne propunem ca fiecare participant să aibă, la finalul evenimentului, un draft de campanie civică ce vizează rezolvarea unei probleme cu ajutorul jurnalismului cetățenesc.

Astfel, te vom ajuta să formulezi solicitări de informații publice, îți vom arăta care sunt principalele puncte ce trebuie urmărite de un cetățean activ în analiza activității unei instituții/autorități publice locale sau centrale și te vom îndruma, alături de experții și colaboratorii România Curată, să redactezi primele articole civice ale tale pe care le vom găzdui și le vom promova pe canalele noastre.

Vom avea alături de noi experți în politici publice, jurnaliști de investigație, activiști cu o vastă experiență în lupta cu autoritățile, profesori universitari, inițiatori de mișcări civice locale și naționale, dar și tineri care au folosit scrisul pentru a determina autoritățile să își facă treabă ori să îi ia în seamă.

Toate acestea vor fi urmate de un follow-up pe măsură, propunându-ne ca fiecare dintre problemele ridicate la Școala de Jurnalism Civic să fie combătute prin acțiuni concrete și relatate până la atingerea unui rezultat. Așadar, un scop secundar este să dezvoltăm o comunitate unită de jurnaliști civici care să ajute pe termen mediu și lung cetățenii, grupurile de inițiativă sau organizațiile non-guvernamentale care vor să își facă acțiunile și pozițiile conoscute.

Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi următorul formular online, unde te invităm să ne spui trei lucruri:
– 1. Ai inițiat vreodată sau ai fost implicat în vreo acțiune civică? Dacă da, ce problemă a vizat și ce reacții și efecte a produs?
– 2. Ce schimbare concretă ai vrea să produci în comunitatea sau domeniul din care provii?
– 3. Ce ai vrea să înveți concret la Școala de Jurnalism Civic de la experții și colaboratorii noștri?
Data limită pentru înscrieri: 10 februarie 2019.

Pe parcursul activităților, masa este asigurată. Putem asigura, la cerere, cazarea pentru participanții care nu locuiesc în București. Pentru alte detalii, vă rugăm să folosiți cu încredere rubrica de comentarii sau adresa contact@romaniacurata.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *