Romania Curată

Scandalul amânării concursurilor pentru posturile de directori în școli ajunge la Parchet

Scandalul din Senat pe tema amânării concursurilor pentru posturile de directori în școli capătă valențe penale. Grupul PNL de la Senat a anunțat că va face plângere la parchet după ce secretarul Comisiei de Învățământ, liberalul Dumitru Oprea, a declarat că în cazul propunerii de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, raportul nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

„S-a discutat despre subiectul examenelor pentru directorii de școli. Tema, foarte importantă, a fost dezbătută cu toți colegii mei din Comisia de educație. Concluziile sunt două. Una că o să solicităm întoarcerea proiectului la comisie pentru a putea să se lămurească exact despre ce e vorba și cum poate fi împiedicat acest proiect. Și, doi, evident că PNL va face plângere penală pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură. Vorbim despre Senatul României 2016, falsificări de semnături pentru a menține o stare de politizare în tot ce înseamnă școlile din România”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, citată de Agerpres.

Copreședintele liberalilor a adăugat că plângerea penală va fi depusă de grupul de la Senat.

„Cei de la Senat, cei de la Comisia de educație sunt cei care ne-au sesizat cu acest fals în acte publice, fals într-un raport. Nu a fost pe ordinea de zi proiectul, nu a fost semnat de secretarul comisiei, nu a fost semnat de vicepreședintele comisiei”, a completat Gorghiu.

Secretarul comisiei pentru învățământ din Senat, liberalul Dumitru Oprea, a declarat săptămâna trecută pentru AGERPRES că pe ordinea de zi a ședinței acestui for nu figura și propunerea de modificare a Legii Educației în sensul amânării concursurilor pentru posturile de directori de școli, precizând că raportul în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană.

„Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei și puteți să verificați, mergând pe data de 14 (septembrie — n.r.). Deci eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnătură (pe raportul comisiei — n.r.) și asta nu este o despovărare, ci, dimpotrivă, este o întrebare pusă celor care au dat curs unei astfel de rezoluții. (…) E pus un ‘pentru’, dar, de regulă, pentru orice ‘pentru’, dacă e nevoie, tu ca secretar delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu detaliile ca secretar, totuși, al comisiei, fiindcă eu nu pot să votez pe o propunere legislativă care nu a existat pe ordinea de zi și nici nu există”, a declarat el, scrie Agerpres.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Scandalul amânării concursurilor pentru posturile de directori în școli ajunge la Parchet

  1. Maria

    D-na Andronescu ca activista PCR/PSD face tot posibilul ca aceste concursuri sa nu aiba loc.Sa ne amintim ca dansa isi da sufletul pentru partid(vezi plagiat Ponta) D-na intruchipeaza cel mai retrograd personaj ,dar ,din pacate are insa o imensa influenta. Vai de el invatamant! Vai de aceasta tara care nu se trezeste.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *