Romania Curată

SAR și Alianța organizațiilor studențești lansează ”Clasamentul de integritate al universităților publice din România”

Rezultatele evaluării a 48 de universități publice din România, în ceea ce privește transparența, corectitudinea academică și administrativă, calitatea guvernanței, managementul financiar și performanța academică, vor fi făcute publice joi, 17 noiembrie, cu ocazia lansării ”Clasamentului de integritate al universităților publice din România”. Evenimentul va avea loc la sediul BNR, între orele 12 și 14.

Citiți mai multe detalii în comunicatul evenimentului:

”Societatea Academică din România, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Federația Studenților din Elveția vă invită joi, 17 noiembrie, la lansarea „Clasamentului de integritate al universităților publice din România”, urmată de un cocktail.

Vor fi prezentate rezultatele evaluării a 48 de universități publice în ceea ce privește transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, managementul financiar și performanța academică.

Au fost urmărite aspecte precum: cazurile de plagiat, nepotismul, concursurile trucate, presiunile asupra studenților, averile rectorilor, politizarea etc. De asemenea, a fost realizată și evaluarea școlilor doctorale în baza numărului de citări al coordonatorilor de doctorat din fiecare universitate.
În urma acestor analize au fost realizate ”Topul integrității universităților” și ”Topul performanței academice pentru fiecare ramură de știință”.

Vor fi acordate premii universităților aflate în fruntea clasamentului și vor avea loc dezbateri pe marginea soluțiilor propuse în raport la care vor participa studenți, profesori, reprezentanți ai instituțiilor publice (Administrația prezidențială, Ministerul Educației Naționale, Banca Națională a României), membri ai organizațiilor non-guvernamentale și jurnaliști.

Analiza a fost girată de un juriu compus din personalități marcante, precum prof. dr. Radu Gologan, prof. dr. Andrei Pleșu, acad. Lucian-Liviu Albu, Dr. Liviu Giosan, Prof. Dr. Mircea Miclea, Conf. Dr. Răzvan Bobulescu, Prof. Dr. Ioan Bruckner, Prof. Dr. Stere Gulea.

Evaluarea universităților s-a desfășurat în cadrul proiectului „Schimbarea mediului universitar prin implicarea studenților și schimbul de bune practici”, implementat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și Federația Studenților din Elveția, finanțat prin Programul de cooperare elvețiano-român.
Vă rugăm să confirmați participarea dumneavoastră printr-un mail la adresa office@sar.org.ro până la data de 15.11.2016.
Pentru accesul în incinta BNR vă rog să ne comunicați seria și numărul Cărții de Identitate și să aveți acest document în posesia dumneavoastră”.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *