Alex Costache

MAE, cangrenat de rubedeniile, neamurile şi pilele politicienilor

România Curată şi-a propus să vă prezinte rubedeniile, beizadelele şi piloşii din MAE. Ministerul de Externe este cangrenat de astfel de legături de rudenie şi de partid, în special ale PSD. Foarte mulţi dintre angajaţi sunt fii sau fiice ale unor foşti sau actuali mahări. Un asemenea grad de nepotism în diplomația românească spune multe despre profesionalismul ministerului, per ansamblu.

Ioana Gheorghiaş

De exemplu, Ioana Gheorghiaş (vezi foto) – fiica lui Mugurel Gheorghiaş zis Melcul, prietenul din facultate al liderului PSD Liviu Dragnea şi acţionar TelDrum, cu afaceri în Brazilia – lucrează la MAE, în echipa secretarului de stat, George Ciamba.

Claudiu Hellvig, fratele directorului SRI, Eduard Hellvig, este consul la Castellon în Spania. Fiul fostului ministru Dobre, al fostului ministru Pogea sau fiica fostului ministru Niţă lucrează, de asemenea, la MAE.

Vezi mai jos o listă a acestora – în ordine alfabetică şi neexhaustivă (ne cerem scuze dacă am omis, fără intenţie, vreunul).

Iulian Buga este ambasador în Suedia. Fratele lui este Cezarian Buga, judecător militar la Curtea Militară de Apel Bucureşti. Cezar Buga este acuzat de alţi doi magistraţi de la CMAB că e omul lui Marian Hapău, directorul serviciului secret al Armatei, un apropiat al lui Gabi Oprea, fost ministru al Apărării. Vezi aici.

George Ciamba este secretar de stat în MAE. A fost ambasador în Turcia şi Grecia. Soţia lui este Adriana Ciamba, consul general la Istanbul.

Ciamba a fost secretar de stat în MAE şi pe vremea lui Adrian Năstase. Potrivit unor surse MAE, la formarea Guvernului Grindeanu, în decembrie, Ciamba a fost cât pe ce să fie ministru de Externe, a fost pentru o noapte ca şi ministru – aşa cum a fost şi Mircea Geoană preşedinte în decembrie 2009. Postul i-a fost suflat însă de Theodor Meleşcanu după ce ALDE a revendicat ministerul.

Potrivit aceloraşi surse, Ciamba a fost apropiat de premierii PSD Adrian Năstase şi Victor Ponta şi i-ar fi ajutat cu relaţiile sale în Turcia. Acum, Ciamba este apropiat de liderul PSD Liviu Dragnea. De altfel, Ioana Gheorghiaş, fiica prietenului lui Dragnea, Mugurel Gheorghiaş zis Melcul, de la TelDrum, lucrează acum în echipa lui George Ciamba.

Soţia lui, Adriana Ciamba, a fost trimisă consul la Istanbul în 2013 de Guvernul Ponta, deşi nu avea experienţă consulară si fusese reîncadrată după 7 ani de pauză. În urmă cu 2 ani, fostul ministru Bogdan Aurescu a promovat-o la excepțional.

Mihaela Cămărăşan este ambasador în Estonia. A fost şefa de cabinet a miniştrilor Bogdan Aurescu, Titus Corlăţean şi Andrei Marga. Potrivit unor surse, a ajuns în MAE pe vremea lui Năstase fiind susţinută de grupul de la Cluj şi de profesorul Vasile Dâncu. Soţul ei este Călin Cămărăşan, fost consul general al României la Gyula, Ungaria. Acesta a fost avansat la excepţional de fostul ministru Aurescu, deşi în 2012 fusese rechemat de la post, ca urmare a unui scandal. Vezi aici detalii.

Cei doi soţi au primit locuinţă RAAPPS în 2013, deşi Călin Cămărăşan avea un apartament în Bucureşţi. A scris Gândul în august 2013. Vezi aici.

Diana Cliveti este consilier diplomatic la Reprezentanţa României la UE. Este fiica fostului eurodeputat PSD de Bacău, Minodora Cliveti. Potrivit unor surse din MAE, este considerată apropiată de fostul sforar al PSD, Viorel Hrebenciuc. A lucrat la Ambasada României în Grecia când ambasador era George Ciamba şi la cabinetul acestuia în MAE.

Iulia Adriana Cupşa Kiseleff este consul la Milano. Este din Beclean, Bistriţa, unde a fost consilier judeţean PSD. Se mândreşte a fi descendentă a generalului Kiseleff.

Matei Dobre, fiul fostului ministru liberal Victor Paul Dobre, este referent principal la Consulatul României în Chicago.

Valerica Epure este ambasador în Indonezia. A fost membru PDSR şi apare pe celebra listă a lui Eugen Mihăescu, fost senator şi ambasador al României la UNESCO. Vezi aici.

Soţul ei este Cristian Epure, prim colaborator al ambasadorului din Indonezia – potrivit site-ului Ambasadei României la Jakarta – şi diplomat cu însărcinări politico-consulare şi culturale.

Ioana Gheorghiaş lucrează la MAE la cabinetul secretarului de stat George Ciamba. Ea este fiica lui Mugurel Gheorghiaş, zis Melcul, prieten din facultate cu liderul PSD Liviu Dragnea şi acţionar TelDrum. “Melcul” are afaceri în Brazilia şi a făcut obiectul unei investigaţii de presă Rise Project. Ioana Gheorghiaş a lucrat şi la Administraţia prezidenţială pe vremea lui Traian Băsescu. Vezi detalii aici.

Mihai Alexandru Grădinar este ambasadorul României în Danemarca. Este fiul lui Ilie Grădinar zis Ilie Gigacalorie, un om de afaceri din Sibiu, apropiat de preşedintele Klaus Iohannis. Vezi aici detalii.

Celebrul Ovidiu Grecea, şeful corpului de control al Guvernelor Radu Vasile şi Năstase, fost prefect al Capitalei şi fost ofiţer al Serviciului secret al MAI, este consul la Vancouver. A fost consul la Rio Janeiro şi Sydney.

Alina Veronica Hagima lucrează în MAE în cadrul Secţiei consulare. A fost director al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

“Alina este fată de baron local, fostă soţie de interlop, soră de fin şi coleg al lui Victor Ponta şi actuală soţie de funcţionar public. Căsătorită la 18 ani cu Coco Păun cunoscutul interlop gorjean, Alina este fiica lui Constantin Preoteasa  un baron local care, în anul 2004, l-a ajutat pe Victor Ponta să câştige un loc de deputat în Parlamentul României. Fratele său, Claudiu Preoteasa a fost coleg cu Victor Ponta în corpul de control al lui Adrian Năstase şi apoi a avut o evoluţie politică spectaculoasă în prezent ocupând funcţia de vicepreşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a susţinut Asociaţia Dreptatea Româneasca. Vezi aici. 

Claudiu Hellvig este consul la Castellon, Spania. E fratele directorului SRI, Eduard Hellvig. Claudiu Hellvig a fost numit consul în 2013 pe vremea guvernării USL când fratele lui era ministrul Dezvoltării. Potrivit unor surse MAE, fostul secretar general al MAE, Robert Cazanciuc, a avut un cuvânt în numirea lui Claudiu Hellvig.

Răzvan Huza este secretar I la Ambasada României la Tokyo. Este fiul celebrei judecătoare Maria Huza, fost preşedinte a Tribunalului Bucureşti şi prietenă a fostului ministru PSD al Justiţiei, Rodica Stănoiu.

Ioana Apolzan Manolescu este secretar II la Ambasada României de la Berlin. A fost soţia lui Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor.

În 2014, Radu-Cătălin Mardare, fost prefect de Bacău pe vremea lui Adrian Năstase şi fost senator PSD, a fost numit consul general la Sevilla.

Dan Neculăescu este consilier al premierului Grindeanu şi a fost secretar de stat în MAE pe vremea premierului Cioloş. Vezi aici.

Este fiul avocatului Sache Neculăescu, fost şef al organizaţiei de pensionari a PSD Dâmboviţa. Tatăl lui este autor al unor cărţi împreună cu deputatul PSD Adrian Ţuţuianu, şeful Comisiei de control a SRI.

Soţia lui Dănuţ Neculăescu, Raluca, lucrează la Administraţia prezidenţială în aparatul consilierului Bogdan Aurescu.

Ramona Niţă este secretar I la Reprezentanţa României la UE şi se ocupă de sectorul telecomunicaţii. Este fiica fostului ministru PSD Constantin Niţă, judecat pentru corupţie.

Alexandru Opaschi este consul la Istanbul. Este nepotul lui Victor Opaschi, fost consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu.

Alexandru Pogea este şeful secţiei Energie în cadrul Reprezentanţei României la Bruxelles. Este fiul fostului ministru PDL al Finanţelor, Gheorghe Pogea. Iniţial, el a picat examenul de admitere în MAE.

În 2014, Marian Popescu a fost numit consul general la Bilbao, Spania. El a fost secretar al organizaţiei PSD Diaspora şi candidat PSD la alegerile parlamentare din 2008.

Dan Paxino are rang de ministru plenipotenţiar. A fost însărcinat cu afaceri  la Ambasada României în Kenya de unde a fost retras în urma unui scandal sexual. Acum este detaşat la Ministerul Fondurilor Europene, la cabinetul Rovanei Plumb (PSD).

Daniel Mihai Răşică este consul la Rostov pe Don. A fost prefect de Ilfov şi şef al Poliţiei locale Voluntari. Este considerat un apropiat al primarului Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, edilul Capitalei. Vezi aici detalii.

Andreea Seucan coordonează zona de Afaceri interne la Reprezentanţa României la Bruxelles. Este soţia lui Claudiu Seucan, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei pe vremea ministeriatului lui Cristian Diaconescu, în 2004. Andreea Seucan este nora Aspaziei Cojocaru, fost judecător la CCR.

Ion Sion Bujor este şef de misiune diplomatică în Filipine. Este fiul vitreg al fostului preşedinte Ion Iliescu. A fost consul în Dubai de unde a fost rechemat în urma unui scandal. A mai fost însărcinat cu afaceri în Thailanda. Potrivit unor surse din MAE, Sion a fost numit întotdeauna în funcţie de către ministrul de Externe, evitând să treacă prin procedura numirii de către Preşedinte (care numeşte ambasadorii).

Vasilica Staicu, fostă parteneră de viată a ex-ministru PSD, Dan Şova, a fost numită în 2013 secretar III la Ambasada României la Londra. A fost preşedinte PSD Belgia.

La Zaragoza, în Spania, este consul din august 2012 Alexandru Steriu, fratele fostului preşedinte UNPR Valeriu Steriu, acum în partidul lui Traian Băsescu.

Raluca Şeitan este viceconsul la Dublin. Este soţia fostului ministru PDL al Muncii, Mihai Şeitan.

Radu Mihai Şerbănescu este ataşat diplomatic la MAE şi lucrează la Oficiul pentriu implementarea sancţiunilor internaţionale. Este fiul lui Radu Şerbănescu, unul dintre cei mai vechi angajaţi din MAE – organizator al turneului internaţional de şah de la Externe. Este considerat în minister ca fiind un apropiat al lui Bogdan Aurescu şi Ioan Gâlea.

Vlad Vasiliu este ambasador în Elveţia şi ginerele fostului premier Radu Vasile. A fost secretar de stat la vicepremierul Costin Borc în Guvernul Cioloş. A mai fost consul general la Bonn şi diplomat la Berlin.

Florin Trandafir Vasiloni este consulul general al României la Gyula, în Ungaria. A fost vicepreşedinte PSD Diaspora.

În 2013, Guvernul Ponta l-a trimis pe Andrei Zaharescu consul la Cape Town, în Africa de Sud. Zaharescu a fost purtător de cuvânt al Guvernului şi prezentator la postul de televiziune Antena 1.

Mai știți și pe alții?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

42 thoughts on “MAE, cangrenat de rubedeniile, neamurile şi pilele politicienilor

 1. G.

  Mai includeți amantlâcurile, cumetriile și relațiile de afaceri, plus rutele pe care a circulat și mai circulă influența și obțineți organigrama întreagă.
  E jale și în celelalte ministere, nu numai la MAE.
  Răpunsul unor nații sud-europene la tentativa de ordonare se nmește mafie, al nord-europenilor se numește societăți secrete și cluburi. Nu-i de nicio mirare că România a ajuns un clan de famiglii. Sângele apă nu se face – se poate transforma în bani, însă.

  Reply
 2. Romica

  Poate scrieti si despre Consiliul Superior al Magistraturii, unde situatia a inceput sa semene foarte bine!!!

  Reply
 3. STRATEGUL

  TREBUIE STUDIAT SI CATI DIN CEI CE SUNT PLATITI IN VALUTA LA LA MAE si SIE, fac prezenta la posturi. O estimare a unor angajati din aceste institutii sustin ca cca 25-30 % nu fac nici o prezenta la locul de munca din strainatate . Isi iau salariu pe baza cardurilor iar activitatea lor se desfasoara in tara conducand afaceri dubioase, asta-i Romania capturata de MAFIOTI , criminali si golani dupa 1898.

  Reply
 4. o femeie

  nimic nu s-a schimbat de 50 ani. Am executat pe 2 si au ramas celalti cateva sute de mii angajati la stat, cu metehnele lor.

  Reply
 5. Elena

  Poate ar fi cazul sa se verifice si cum s-au desfasurat examenele de admitere in diplomatie si care au fost „personajele” care s-au prezentat formal la aceste examene , dar care „trebuiau” admise!!!

  Reply
 6. Dante

  MAE se pare ca este o oglinda aproape perfecta a societatii romanesti, cu bune si cu rele!. Infiltrarile politice au existat dintotdeauna, nu numai pe vremea PSD-ului, iar exemplele prezentate par a fi corecte!. Acum ca nu toti cei „infiltrati„ sunt ”pafaristi” este o alta istorie, dar acest lucru nu mai intereseaza pe nimeni!. Din pacate, meritocratia inca nu si-a gasit locul in cetate si nici nu si-l va gasi prea curand!. Cat despre mentiunile despre ”relatiile” si ”pilele” legate de Bogdan Aurescu acestea sunt total nefondate si deriva din faptul ca acest om nu este cunoscut corespunzator si nu-i este recunoscuta valoarea !. Dar nici acest lucru nu intereseaza pe nimeni si nici ”moara” publica nu poate fi oprita!. Asa ca se merge inainte!. Cat despre diplomatie, in curand nu va mai fi un domeniu de interes !!. De ce spun asta?. In noua lege a salarizarii, unui ambasador ii este acordat un coeficient de 4,25, in timp ce unui primar dintr-o localitate de 10-20.000 locuitori i se acorda un coeficient de 5,5, iar unui manuitor papusi-marionete, un coeficient de 4,35. E clar ca prioritatile societatii noastre se indreapta intr-o directie luminoasa, teatrala si cat mai rurala!!.

  Reply
  • Moisi Petruta

   Subscriu la cele afirmate despre Bogdan Aurescu. L-am cunoscut pe cand iI s-a distribuit chestiunea „Canal Bystroe’, in 2003, a dat dovada de professionalism; cred ca este unul dintre foarte putinii tineri capabili sa reprezinte Romania. Nu stiu din ce partid face/facut parte, si nici nu este important acest aspect.

   Reply
 7. Daniel Popa

  Veniti mult prea tarziu cu acest text si cu aceasta lista foarte foarte incompleta. Mai bine cititi arhivele acestui blog:
  http://din-cuget-si-simtiri.blogspot.com/
  Si incercati sa aflati de ce isi trimite SRI contingente de ofiteri activi in misiunile diplomatice in locul diplomatilor de cariera. Nu, nu pentru misiuni in zone unde nu are dreptul sa opereze.

  Reply
 8. Laci

  Bena Romulus Andrei, fiul lui Bena Romulus Patru, fost sef de cancelarie a lui Iliescu si consul cu functii si inainte de 1989, a fost angajat la Solvit, serviciu parte din MAE. Sotia lui a fost angajata la Transgaz.

  Reply
  • Ioan Popescu

   Romania e cangrenata nu numai de rude, prieteni si pile, ci, mai ales, de turnătorii. Ah, cat de mult la mai place unora dintre voi sa toarne sub o semnatura quasi anonima. Pe undeva e normal ca fiul sau fiica unui lucrator din MAE sa-si doreasca sa calce pe urmele tatalui/mamei sau a altor rude. Asa dupa cum fiul unui muzicizan se indreapta tot catre muzica, fiul unui cantaret de muzica populara face si el acelasi lucru, si in diplomatie se intampla la fel. Cu atat mai mult cu cat copiii au avut cateodata si sansa sa traiasca acolo unde parintii lor au fost la post. Articolul de mai sus ar fi cu adevarat util daca autorul ar demonstra ca rudele mult invidiate au avut o activitate profesionala/diplomatica proasta, impotriva intereselor nationale. Atunci, da, s-ar putea spune: – L-a urmat pe tat-su dar ea/el a facut tara de ras. Altfel, articolul de mai sus e o zeama lunga, iar comentariile plinie de veninul invidiei. Precizez ca nu lucrez, nu am lucrat si nici nu voi lucra in MAE. Sunt economist, iar copilul meu la fel :-) !

   Reply
   • AndreiaM

    Nu, nu e normal. Desi ma tenta profesia parintilor mei, am urmat facultatea in alt domeniu si mi-am ales o cariera diferita, tocmai pentru ca nu doream sa fiu ”fiica tatalui meu” (desi am tot respectul pentru el, il admir si tinem foarte mult unul la celalalt). Dar, când esti persoana publica si faci cariera in domeniul public exista anumite exigente de care trebuie sa tii permanent cont. Din pacate, la noi nu numai ca nu se gandeste clar, dar se gandeste exact in sens opus si asa ajunge mediul public locul irespirabil si cangrenat care blocheaza dezvoltarea intreagii tari.

    Reply
 9. Dumitru

  „în special ale PSD” Pai ma uit in lista si-i gasesc pe Hellvig, pe Manolescu, pe un consilier prezidential de-al lui Iohannis, etc. Nu-i cinstit.

  Reply
 10. Dumitru

  Era sa uit : in paralel cu Externele, se poate uita cineva si la rubedeniile din Servicii ? S-ar putea sa aiba surprize, mai ales daca sunt incluse si firmele afiliate…

  Reply
 11. gigel

  da. Cosmin Boiangiu, fiul fostului deputat PSD Victor Boiangiu, fost director fabrica de mobila Giurgiu, pe vremea comunistilor, devenit politician peste noapte. a terminat o facultate privata, apoi , la 26 de ani, ASE, in 1996 si a fost angajat imediat la MAE, la Direcţia Probleme Strategice/NATO (1996-1999). cine ar avea acces la asemenea post ,daca n-ar fi copilul lui tata???

  Reply
 12. CMC

  E corect articolul.
  Dar intrebarea la fel de reala este: „E Romania curata cangrenata (infiltrata de securisti?”
  Dupa definitiile lui Liviu Mihaiu, pare ca da:
  http://www.stiripesurse.ro/liviu-mihaiu-cum-sa-recunosti-un-securist-in-presa_1198089.html
  Nu prea auzim despre „Statul suntem noi” decat ca ar fi si minciuni pe acolo.
  Nu prea am auzit de cazul Rarinca, care a trebui sa nu lase pe nimeni sa doarma intr-o „Romania curata”.
  Cat despre MAE, cred ca si iubitii fiicelor lui Base au avut ceva posturi pe acolo, dar nu a deranjat pe nimeni..

  Reply
 13. zapp

  bo idee foarte buna!
  continuati si cu cei din BNR, plus alte instituii de relache pentru odraslele/amantele politicienilor!

  Reply
 14. Moisi Petruta

  Ce le pasa tuturor celor mentionati in lista, si altor functionari cu ‘pile’, despre adevarata Romanie cu bunele si mai putin bunele ei probleme. Nimic, nu le pasa. Ei traiesc intr-un univers parallel ca in romanul lui O. Wells „1984”.

  Reply
 15. Ionas

  Suntem in Romania – tara balcanica si nu in nord vestul Europei.
  Trebuie sa ne respectam datinile si traditiile locului- nepotismul, incompetenta , superficialitatea.
  Poate peste 80 – 100 de ani va fi si la noi in Romania o societate normala.

  Reply
 16. alinaMP

  @CMC Ce ar fi sa va cereti scuze pentru insinuare, vorbiti cu singurii ziaristi din Romania care sunt in instanta cu SRI saptamana asta cu Hexi si l-au reclamat la OLAF. Fiti linistit, nu la noi se refera Liviu Mihaiu, presupunand ca e o neintelegere. Dar stiu ca nu e, deci sa va fie rusine.

  Reply
 17. stefan dima

  bravooooo….ati descoperit/inventat apa calda….uraaaaaaa!!!!!….pai spuneti-mi si mie/noua orice alta institutie unde este altfel???????…eu nu stiu/cunosc…sa incepem cu guvernul,parlamentul,universitati,facultati,scoli licee,primarii….am uitat ceva…ah,partied,servici…nu publice,alea,stiti voi……din tata/mama in fiu,de pe vremea cealalta cand intrau cu tontii in partid si securitate …pai cum sa n-avem tradare si vanzare peste tot…ptr.ca ,aici avea dreptate iorga-nu de talente duce Romania lipsa,ci de caractere….ok,nu trebuie sa fim niste sfinti,nimeni nu e absurd,dar un minim de decenta,macar asa de ochii lumii…vezi cazuri celebre-n.Comaneci…doamne ce mai c…,i.nastase….si lista e plina de golani si de curve,cum sa-I faci generali,ba chiar cu 4/patru stele,cu vile si palate,merz-uri si chiar rolls-uri,miloane si miliarde…de la ober la general…hai sa facem unconcurs/show national cu rudele din institutii

  Reply
 18. Val. Sergiu

  „Iulia Adriana Cupşa Kiseleff este consul la Milano. Este din Beclean, Bistriţa, unde a fost consilier judeţean PSD. Se mândreşte a fi descendentă a generalului Kiseleff.”
  Ei, hai ca asta-i tare: generalul Kiseleff care a trait prin 1800 ? Sa intelegem ca generalul Kiseleff i-a pus niste pile doamnei pesediste sa ajunga consul ?

  Reply
 19. ilidia

  Cred ca „lista” nemusoarelor si pilelor se poate prelungi pana la functia de…portar la ambasade. Fiti convinsi ca si in celelalte ministere este exact la fel si, culmea, nici un nou ministru nu poate face curatenie din cauza legislatiei…

  Reply
 20. Gabriel

  In MAE este o coruptie de neimaginat. Curierii diplomatici cara cadourile si peschesurile pentru unii din sefii MAE cat si plicurile cu tainurile periodice pentru ca sefii aflati la post sa fie mentinuti in functiile pe care s-au dovedit incapabili. Subiectul e arhicunoscut , dar nimeni nu ia atitudine.

  Reply
  • -

   MAE este o cauza pierduta. Oricat de mult s-ar multiplica exemplele, si ele sunt cu sutele azi, poate chiar cu miile in ultimii ani, va fi imposibil de destructurat una dintre cele mai corupte retele de influenta pe care le cunoaste Romania. Nu va exista niciodata in societatea romaneasca o vointa suficient de puternica si o forta suficient de mare pentru a demara o ancheta in acest spatiu. Asta pentru simplu motiv ca daca ea ar avea loc, MAE ar trebui inchis pentru o vreme. Dar asa ceva nu se va intampla, pentru ca aceste retele de influenta nu sunt doar transpartinice, ci si trans-institutionale (financiar, SRI, armata, politie etc.) sau trans-ministeriale. Probabil ca nici macar un sfert dintre cei care se afla azi in misiunile diplomatice nu au ajuns acolo pe cale legala. Daca ilegalitatile ar fi denuntate si sanctionate, toate aceste ambasade si consulate ar trebui inchise.

   Efectul e insa unul singur si vizibil: cu exceptia acelei minoritati calificate de diplomati care performeaza, restul sunt de o incompetenta feroce. Iar asta are consecinte dramatice asupra calitatii actului diplomatic al României. Nu contam la nivel international si din cauza sufocarii misiunilor diplomatice si a MAE cu rude, pilosi, frustrati care trebuie recompensati etc.

   Reply
 21. Phares

  Chair am scris o carte „Ambasadorul” cu o perioda cuprinsa intre 1997 – 2016! Prin ambasadele Romaniei pe 4 continente din Asia pana in America la NY!
  Dar nu pot sa o public din lipsa de sponsori! II vne randul!
  PS Doamna Adriana Ciamba chiar nu merita sa o puneti pe lista! Isi face meseria si e chiar departe de familie! E o profesionista. Altii trebuiesc memtionati: de ce nu spuneti ca din personalul fiecarei ambasade fac parte 80% securisti care ii spioneaza pe diplomatri nostri in loc sa-si faca meseria pt tara! Din 10 diplomati maxim la o ambasada normala ca acum nu mai avem asa multi diplomati in ambasade 8 sunt SPP , SRI si SIE. Dra ce e mai crut e ca toti se descompira de la primele 5 minute si nu-si fac treaba pt care primesc cate 8000 de dolari pe luna impreuna cu famila si nu fac nimic pt Tara. Unde mai pui ca sunt platiti de contribuabili. Si au grade diplomatice mari pt ca sunt generali sau colonei – desi nu au trecut o zi pe la MAE!
  Pe astia trebuie focusat! TRANTORII – nu pe diplomati care chiar daca sunt trimisi pe pile si relatii asa cum bine ati afirmat, MUNCESC pt ei de dimineata si pana seara tarziu in timp ce sereistii stau la bautura si unii mai umbla si dupa FUSTE… De astia trebuie sa va ocupati! Dar nu aveti CURAJ !!!!

  Reply
  • Daniel Popa

   Stimate domn, stimata doamna, daca tot ati scris o asemenea carte, de ce nu o publicati mai degraba pe un blog? Imprimand-o pe hartie veti avea cel mult cateva sute de cititori in cativa ani. Pe blog ajungeti in foarte scurt timp la mii si zeci de mii de cititori. Chiar nu face sens sa o publicati pe hartie. In plus, e mai usor de reluat si de reprodus in presa mainstream. Ganditi actual si percutant.

   Reply
   • Phares

    aveti multa dreptate dar consider ca nu e momentul – mai astept si parerea unor diplomati, Ambasadori cu acest rang pe viata – nu pusi de presedinti pasageri sau oameni cu „relatii” care sa ne faca de ras la receptii – si asta daca le onoreaza pentru ca am avut parte tocmai in Elvetia lla Berna de un asemenea tip ca nu pot s-l numesc Ambasador pentru ca nu trecuse nici macar o zi prin MAE. Stiti bine cum se trimit 75 la suta dintre „diplomati” la posturi….

    Reply
 22. Phares

  SE FACDE RAS IN LUMEA INTREAGA CU SECURIDTII LOR TRIMISI PE PILE CA SA LE INTOARCE STICLE DE WISKY CAND VINACASA IN CONCEDIU! ASTA E rOMANICA! LA MARGINEA LUMII. CU OAMENI EXECREBALI CARE NE CONDUC IN HAITA! BULETINUL DE IDENTITATE DACA NU ARE „HOT” PE EL NU E VALABIL! DE SUS SI PANA JOS! PE BANII NOSTRI. IN CE TARA SE MAI INTAMPLA ASTA?

  Reply
 23. Iolanda

  Laura Mihaela Ana, a fost detașată in cadrul MAE in februarie 2017, la Direcția OSCE. Însuși secretarul de stat George Ciamba a umblat cu Memorandumul ei de detasare in mâna pentru a obține avizele necesare.
  Urmare instrucțiunilor „de sus”, Respectivei i-a fost permis accesul la documente clasificate, deși nu avea încă autorizatiile necesare.

  Reply
 24. vaspunceva nou

  Ovidiu Oproaica – recent numit in MAE, membru PSD. nu are nicio tangenta cu domeniul: nici studii, nici experienta dar pute de tupeu si grandomanie. cautati l in afacerile dubioase din craiova-olguta, PMB-Firea. mare sforar cu aere de don juan esuat dar ahtiat dupa glorie.

  Reply
 25. mcrae

  Majoritatea directorilor de spitale si sefi de sectie au fost securisti sau sunt fii de securisti.
  Eu n-am avut loc in sistem deci a trebuit sa emigrez si sa fiu apreciat printre straini.
  Am mirosit inca din facultate ce le poate pielea si cum au fost numite toate Somitatile medicinei romanesti (Oprescu and Co.). Cand am terminat eu erau mii de medici someri, unii faceau taximetrie, altii reprezentanti medicali adica tot taximetristi – am avut sansa alaturi de toti colegii mei de breasla sa ne fie recunoscuta diploma peste hotare si in felul asta sa avem cat de cat o demnitate in munca.

  Ma doare ca in aceste momente de pace si suplimentar regimului ceausist – democratie nu reusim sa progresam si noi ca tara – inainte erau razboaiele cu rusii, turcii si polonezii… care ne tineau in loc acum sunt acesti ciocoi pe care nu mai reusim sa-i doboram.

  De fiecare data cand privesc un NUME FALNIC in fruntea unei institutii sau intr-un post cheie ma intristez stiind ca au fost dati la o parte zeci de tineri competenti care meritau cu varf si indesat acel post.

  Reply
 26. Roberta Nitulescu

  Dupa protestul de aseara facem o scurta cautare pe google si gasim :
  Cosmin Boiangiu, regale imobiliarelor, doctor in economie subterana, jucator la mai multe partide care se vrea mereu la CIOLAN
  Laura Mihaela Ana / amanta de serviciu’ nu a fost admisa in MAE…a dat un concurs si GHINION
  Ovidiu Oproaica/ nu apare in MAE, IT-istul cu profil de USR-ist al Ciumei Rosii
  Dan Mihalache, somnorosul de serviciu’.

  Reply
 27. Mariana

  Fiul lui Maior care, in 1994 lucra in MAE si avea o retea care obtinea vize pentru Elvetia. I-au arestat pe trepadusi, dar, cand s-a ajuns la beizadea, s-a terminat! Eliberati toti si nu a existat nimic!

  Reply
 28. Luca

  Câți mai sunt în cabinetele europarlamentare de la Bruxelles! Tăietorii de frunze dar toate /toți pilele celor din guvern. De văzut la cabinetele lui Corina Crețu o adunătură de nume și care nu sunt nume au cotizat puternic pa4intii la partidul. Asa a ajuns Smaranda Hladiuc a cărui mama este susținută local de PSD în funcție de zeci de ani director de școală în municipiu Suceava.

  Reply
 29. Violeta

  Ana Laura Mihaela a luat examenul MAE ajutata de Ciamba! Nu e in stare sa lege doua cuvinte, verificați! E o întreaga mafie in MAE!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *