Romania Curată

Românii au ieșit din nou în stradă pentru a apăra pădurile țării! Vezi imagini din București, Cluj și din Londra! În Capitală, jandarmii au folosit forța!

UPDATE 2 Jandarmii au folosit din nou forța împotriva protestatarilor pașnici! Angajații Ministerului de Interne au luat mai multe persoane cu forța și le-au urcat în dubă, după care i-au condus la Secție pentru a-i legitime și, cel mai probabil, jandarmii vor aplica amenzi. Vezi AICI video. Cei aflați în Piața Universității au filmat unul dintre momentele în care jandarmii au făcut uz de forță, deși protestatarii nu erau violenți și nici nu s-au opus!

UPDATE 1 Jandarmii sunt mult mai agresivi ca pe 9 mai, transmit protestatarii din Piața Universității. Cei aflați la fața locului anunță că s-a încercat plecarea în marș, dat a fost impiedicată în mod brutal de către jandarmii aflați la fața locului. Marșul a luat-o pe străduțe, dar a fost blocat și acolo. „Activistul Alex Cârstea de la Rezistenţa Civilă este în prezent în dubă!“, anunță pe Facebook colegii săi. Este posibil să se lase cu amenzi împotriva protestatarilor. De partea cealaltă, reprezentanții Jandarmeriei au făcut mai multe apeluri la protestatari, cărora le-a comunicat că acțiunile lor contravin legii. Mai multe persoane au fost ridicate de jandarmi și legimitate. (FOTO JOS)

În a doua imagine se vede cum jandarmii blochează străzile pentru ca protestatarii să nu poată porni în marș (FOTO Facebook)

jandarmi proteste

 

jandarmi impiedica marsul

Sute de români au ieșit din nou în stradă pentru a cere oprirea masacrului din pădurile țării. În București, în Piața Universității s-au adunat peste 250 de persoane, în timp ce la Cluj câteva zeci de persoane au protestat într-un mod original, cu o drujbă imensă pe post de mascotă.

În Piața Universității, protestatarii au scandat „Uniţi salvăm pădurea!“, „Toate partidele ne-au tăiat părurile!“, „Pădurea noastră, nu e marfa voastră“ și „Pas cu pas, pădurile le-ați ras“. Protestul a început în jurul orei 17 cu aproximativ 100 de persoane, însă pe parcurs numărul acestora aproape s-a triplat.

Protestul de duminică face parte dintr-un șir de acţiuni ce au loc cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

„Continuăm să ieșim în stradă. Cerem soluții reale și demisii, nu declarații populiste. Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Dincolo de vorbe, despăduririle continuă ca și până acum. Corupții sau incompetenții sunt la locul lor în institutiile de stat, imperturbabili și nederanjați, deși sunt persoanele direct responsabile de situația gravă în care ne aflăm“, spun organizatorii protestului de astăzi.

protest paduri 2

La Cluj, un grup de câteva zeci de persoane s-au adunat în centrul orașului pentru a lua atitudine față de cei care defrișează pădurile țării. Aceștia au afișat mai multe mesaje pentru autorități pentru a stopa masacrul pădurilor. Unul dintre apărătorii „Aurului Verde“ a prostestat într-un mod original, ținând în mână o drujbă uriașă, aceasta fiind mascota protestatarilor.

protest paduri cluj

Protest și la Londra pentru protejarea pădurilor

Cel puțin 10 persoane s-au adunat și la Londra pentru a protesta împotriva distrugerii pădurilor din România. „Opriți distrugerea pădurilor din România!“, au strigat românii în fața Ambasadei Austriei la Londra.

Românii, susținători ai mediului, au postat pe Facebook o poză de la protestul lor:

protest londra

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Românii au ieșit din nou în stradă pentru a apăra pădurile țării! Vezi imagini din București, Cluj și din Londra! În Capitală, jandarmii au folosit forța!

 1. Marius

  In contextul intensificarii protestelor si mai ales abuzurilor jandarmeriei, ar fi bun un ghid al protestatarului publicat la vedere, acolo sus in dreapta, cu celelalte ghiduri.

  Plus o lista ca proceselor castigate in instanta de cetateni amendati si/sau batuti de jandarmi, e bine sa stim ca nu se termina totul cu bagatul in duba si amenda.

  Cititi ce s-a intamplat la recentele mini proteste:
  http://www.presalibera.net/fotovideo-abuzuri-retineri-si-amenzi-de-mii-de-lei-pentru-manifestantii-de-la-marsul-pentru-paduri_1828705.html
  http://www.presalibera.net/marturiile-unui-jurnalist-retinut-abuziv-jandarmerie-la-marsul-pentru-paduri_1828707.html

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *