Romania Curată

România curată și SAR, menționate în raportul MCV pentru contribuții la monitorizarea corupției universitare

România curată, Societatea Academică din România și partenerii de la Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România sunt menționate în raportul MCV pentru contribuția la devoalarea încălcării standardelor de integritate în universități.

România curată a publicat o listă cu 10 universități ce nu și-au îndeplinit obligația de a publica declarațiile de avere ale conducerii academice și manageriale”, se arată în raportul tehnic al MCV.

O altă mențiune, tot în zona educației, arată că „Societatea Academică din România (SAR), în parteneriat cu Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Federația Studențească Elvețiană au lansat „Raportul integritatii universitare din Romania”, în noiembrie 2016 și evaluează integritatea universităților publice românești”.

Reamintim că miercuri a fost făcut public raportul MCV privitor la România și Bulgaria, unul destul de pozitiv, dar foarte critic cu privire la recentele ordonanțe de grațiere și modificare a condurilor penal și de procedură penală.

Raportul tehnic este disponibil aici. Concluziile în limba română, aici.

Citește șiMCV recomandă ca Parlamentul, și nu Guvernul, doar după consultarea cu reprezentanții justiției, să adopte modificările la Codurile penale

Raportul MCV critică ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *