Romania Curată

România Curată recomandă FânFest 2015. Poiana Liniştită va răsuna de poveştile oamenilor din Roşia Montană

Roşia Montană înseamnă oameni, înainte de toate. La ediția a X-a a FânFest (13-16 august) vei putea să-i cunoşti și să vezi ce îi mână în luptă. În fiecare seară, în jurul focului, aceştia vor depăna istoria, legenda și rezistența localității din Țara Moților. Nimeni nu poate povesti mai bine decât roșienii!

Doamna Iosefina (foto). Cu siguranță miresmele nu te vor lăsa să stai deoparte și de altfel, de ce ai vrea să lipsești de la coacerea celor mai bune plăcinte din zonă? Acestea vor fi pregătite de către o doamnă veterană într-ale bucătăriei, care îți va arăta că aluatul este la fel de valoros ca aurul când trece din generație în generație.

doamna iosefina

Remus Cenușă. Îți va prezenta stupii de care are grijă și îți va împărtăși din secretele fabricării produselor apicole. De asemenea, vei putea admira frumusețea văii Cornea, unde anumiți “binevoitori” doreau amplasarea lacului de steril.

Miți Cornea. Pentru a vedea cum se prepară deliciile culinare în direct la Roșia Montană. Te avertizăm, se poate lăsa cu lins pe degete la sfârșit! Îl vei putea cunoaște și pe domnul Cornea, care are de împărtășit o mulţime de povești, fiind o enciclopedie a Roșiei.

Părintele Arpi. E posibil ca pe lista ta de dorințe în viața să nu se fi aflat până acum cântatul la orgă, dar dacă stai să te gândești mai bine, nu-i așa ca te întrebi câte alte activități interesante ai uitat să pui acolo? Vino la biserica unitariană să cânți la vechea orgă împreună cu domnul Arpi, poate cel mai simpatic preot pe care îl vei cunoaște vreodată!

Doamna Eta și Tică Darie @ Made in Roșia Montană. Vino să vezi cum se tricotează de zor șosetele și cum poți face asta cu plăcere fără să apari în reclame la televizor. Totuși, dacă vrei să faci poze și filmulețe pentru a promova activitatea, noi nu îți vom sta în cale! Află povestea singurului magazin online din România cu produse de galanterie din lână naturală 100%, lucrate manual.

În fiecare seară, de joi până sâmbătă, doritorii sunt invitaţi să se îmbarce de la Punctul de Informare din Piaţa Centrală către Poiana Liniștită, care va răsuna de poveşti.

Găsiţi aici programul detaliat la festivalului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *