Romania Curată

Robert Negoiță, plagiat ”de excepție”: de la prima până la ultima frază!

”Teza de doctorat a lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, este plagiată de la prima până la ultima frază. Orice înlănţuire de cuvinte din cuprinsul celor 310 pagini ale lucrării care i-a adus titlul de doctor în Ştiinţe Juridice reprezintă munca intelectuală a altcuiva, însuşită de Negoiţă”, se arată într-o analiză a lucrării pe baza căreia și-a luat doctoratul Negoiță, analiză realizată de Emilia Șercan și publicată pe PressOne.

Conform acesteia, ”teza este copiată integral din surse care sunt disponibile, în marea lor majoritate, pe internet. „Autorul” nu a folosit ghilimele şi nici nu a indicat sursele de unde a preluat conţinutul. (…) Robert Negoiţă copiază de-a valma texte semnate, printre alţii, de faimosul economist american Nouriel Roubini, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, de Péter Ákos Bod – fost preşedinte al Băncii Naţionale Maghiare, de profesorul de economie Cristian Păun sau de Liviu Turcu, fost spion al Securităţii ceauşiste. Zeci de pagini din teză reproduc exclusiv articole de presă, apărute pe site-urile Contributors.ro, Cursdeguvernare.ro, Hotnews.ro, Euractiv.ro, Tribuna Economică sau Euro Avocatura.”, se mai arată pe PressOne.

Robert Negoiţă (44 de ani) a devenit doctor în Ştiinţe Juridice în 2012, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Teza i-a fost coordonată de prof. univ. dr. Ioan Dascălu, care e conducător de doctorat asociat la Academia de Poliţie şi a fost decan al Facultăţii de Drept de la Universitatea Bioterra. Emilia Șercan mai arată că ”atât Negoiţă, cât şi Dascălu riscă acum să fie acuzaţi de fals în acte publice, deoarece şi-au asumat originalitatea tezei în acord cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi ale Codului studiilor universitare de doctorat, printr-o declaraţie pe propria răspundere, depusă la dosarul de doctorat.”

Citiți pe PressOne (aici) argumentele în favoarea acuzațiilor de plagiat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Robert Negoiță, plagiat ”de excepție”: de la prima până la ultima frază!

  1. zheng he

    De acord. Marea majoritate a PSD-istilor cu doctorate au plagiat. Dar nu e un pic prea monocroma selectia dnei Sercan? De ce nu luam toate tezele de doctorat, in ordinea inversa a anului publicarii ca sa le trecem printr-un simplu filtru automatizat care sa detecteze plagiatele? Ne e frica de ce o sa descoperim? Ponta, Oprea & co sunt pe buna dreptate nemultumiti ca sunt scosi in fata drept singurii plagiatori. Nu e asa. Din partea cealalta am auzit doar de acuzatii la adresa lui Busoi, si sa fim seriosi, omul ala e un nimeni. Vrem o analiza a tuturor lucrarilor de doctorat, chiar a oamenilor considerati respectabili, gen Isarescu. Ori toti, ori niciunul. Nimeni nu e mai presus de lege. Altfel, e doar o alta forma de „kompromat”, vorba doamnei Mungiu.
    Oare de ce nu exista mai mult curaj in societatea civila? De ce societatea inchide ochii cand vine vorba de oameni care au facut si lucruri bune, gen Kovesi? In afara de cativa de la Antena 3, toti tac chitic, desi e evident pt orice om cu studii universitare ca si Kovesi si-a plagiat doctoratul. Oare Basescu si-o fi scris de unul singur licenta ? Dar Predoiu, Blaga, Gorghiu etc.? Ciolos, Dancu, Borc ? Hai sa vedem, facem o Romania curata a doctoratelor si dam verdicte pe bune de neplagiat. Dar nimeni sa nu fie trecut cu vederea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *