Romania Curată

Rise Project: Soțul lui Sevil Shhaideh, mesaje pro-Assad și critici pentru rebeli și liderii occidentali

Propunerea Sevilei Shhaideh pentru funcția de prim-ministru făcută de Liviu Dragnea poate duce România în mijlocul unor controverse diplomatice privind conflictul din Siria, atrage atenția o anchetă a Rise Project.  Soțul propunerii PSD de premier, Akram Shhaideh, îl susține activ, pe rețelele de socializare, pe dictatorul sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război.

Shhaideh, de origine siriană, transmite mesaje pro-Assad, folosește simbolurile loialității față de regimul de la Damasc și critică atât rebelii, cât și liderii arabi și vestici care susțin opoziția siriană. Fost oficial în Ministerul Agriculturii de la Damasc, Akram Shhaideh a refuzat să le răspundă jurnaliștilor Rise Project.

Sirianul redistribuie articole de propagandă ale regimului Assad, materiale în care este prezentat pozitiv războiul sfânt (jihad), jigniri la adresa opozanților dictatorului și diverse mesaje conspiraționiste. Și în comentariile la articolele sau postările altora, Akram Shhaideh îl susține pe dictatorul sirian.

Articolul integral pe Rise Project.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Rise Project: Soțul lui Sevil Shhaideh, mesaje pro-Assad și critici pentru rebeli și liderii occidentali

 1. Munteanu

  Ma speriasem dar dupa ce am citit articolul vostru m-am linistit. Credeam ca il acuzati pe domnul agronom Akmet ca a colaborat cu taietorii de capete ISIS sau Al-Nusra care inca mai bantuie prin Syria si voi m-ati lamurit ca domnul agronom Akmet ii ucide pe aia inclusiv cu gaz sarin. Bravo lui ! Aflu din poza ca arata destul de bine si sper sa-i faca domnei prim-ministru un copil frumos cu cetatenia Romana ca sa poata fi Dragnea prim ministru in concediul pre-natal. Sper ca familia Romana Shaideh sa-si poata petrece in siguranta concediul in orasul lui Apolodorus si sa poata vizita toata Syria eliberata multi-etnica si multi-confesionala. Assad a spus mereu ca scopul lui nu este sa refaca imperiul Ummayazilor ci Syria Romana multi-etnica si multi-confesionala.

  Reply
 2. Dumitru

  Ultima fraza este ambigua. Vreti sa spuneti ca e in acelasi timp jihadist si pro-Assad ? Mi s-ar parea ciudat. Titlul articolului, in schimb, e coerent. Si faptul ca tipul e pro-Assad eu il gasesc mai mult ca pe un avantaj. Nu pentru ca Assad ar fi vreun juvaer, ci pentru ca in Europa nu Assad pune bombe si trimite refugiati, si jihadistii. Cred ca razboiul din Siria este primul caz in care sunt complet de acord cu pozitia rusa. Si nu e vina mea, ci a cancelariilor occidentale, care i-au lasat lui Putin singura pozitie coerenta si corecta in conflictul asta. De ce s-a intamplat asta este pentru mine un mister (am mai spus-o pe aici), explicatiile guvernelor occidentale nefiind credibile, iar politica anti-Assad fiind aparent contrara intereselor strategice occidentale (chiar pentru o persoana care se informeaza). Din pacate, cei care ies intariti din confruntarea de idei sunt inevitabil Rusia si politicienii pro-rusi (e.g. Fillon, Marine Le Pen, Mélenchon in Franta, Trump in SUA). E evident ca pozitiile occidentale vor deveni mai rezonabile in timp. Si episodul sirian ascunde scandalul ucrainean, unde occidentalii sunt pe cale sa-l lase pe Putin sa scape nepedepsit (tocmai pentru ca are dreptate in Siria si stie s-o exploateze).

  Reply
 3. marius

  S-a gandit cineva ca Romania devine tinta prioritara pentru ISIS odata cu aceasta numire dementa, ca alt cuvant nu gasesc, ce a facut inconjurul intregii lumi prin intermediul intregii prese internationale!
  Toti membrii guvernului Assad sunt membrii ai serviciilor secrete ale lui Assad si automat au relatii ombilicale cu Hezbollah, toata lumea araba cunoaste acest lucru.
  Ne bagam in razboiul intre doua grupari ultrateroriste Hezbollah si ISIS si devenim tinte descoperite pentru acesti fanatici????!!!!
  O sa-si asume PSD mortii din eventualele atentate din cauza acestei numiri iresponsabile???!!!!!

  Reply
 4. A S

  Daca dupa acest moment sotul lui Sevil Shhaideh nu mai transmite mesaje pro Assad si se abtine de la comentarii privind Siria nu avem nici o problema.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *