Romania Curată

PSD are 154 de deputați și 67 de senatori și poate face majoritatea împreună cu ALDE

PSD va avea 221 de locuri în viitorul Legislativ – 154 de mebri la Camera Deputaților și 67 de reprezentanți în Senat, adică mai puțin de jumtate din cele 465 de locuri ale Parlamentului (329 de deputați și 136 de senatori). Dar, dacă s-ar alia cu ALDE, cele două ar avea peste 50% în fiecare dintre cele două camere, adică 175 de deputați și 76 de senatori.

Repartizarea mandatelor după alegerile din 11 decembrie (sursa: BEC)

Repartizarea mandatelor după alegerile din 11 decembrie (sursa: BEC)

PSD a obținut la Senat 45,67% dintre voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, la nivel național, și la Camera Deputaților – 45,47%, a anunțat, joi, reprezentantul BEC Marian Muhuleț, citat de Agerpres. Este vorba despre rezultatele finale ale scrutinului de duminică, 11 decembrie.

În acest moment, potrivit distribuirii mandatelor în Parlament, PSD va avea 154 de mandate în Camera Deputaților, PNL- 69 de mandate, USR- 30 de deputați, UDMR- primește 21 de locuri, ALDE (5,62%) va avea 20 de mandate, iar PMP (5,34%) va avea 18 reprezentanți.

Distribuția pe partide a mandatelor la Camera Deputaților (sursa: BEC)

Distribuția pe partide a mandatelor la Camera Deputaților (sursa: BEC)

Minoritățile naționale vor avea 17 reprezentanți în Camera Deputaților.

La Senat, PSD va avea 67 de reprezentanți, PNL – 30, USR primește 13 fotolii, UDMR va avea 9, ALDE tot 9 locuri, iar PMP 8 reprezentanți.

senat

Distribuția pe partide a mandatelor la Senat (sursa: BEC)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “PSD are 154 de deputați și 67 de senatori și poate face majoritatea împreună cu ALDE

  1. Dumitru

    Bun, articolul asta e cu auto-flagelarea. Dar eu unde gasesc lista alesilor USR ? Sau pur si simplu lista parlamentarilor ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *