Rezultate și beneficii ale Pactelor de Integritate

Astăzi a avut loc conferința Pactele de Integritate – mecanisme de control civic pentru salvgardarea fondurilor UE. Întâlnirea a avut loc online și a fost organizată de Transparency International România, Institutul pentru Politici Publice și Societatea Academică din România.
Scopul prezentării a fost discutarea experiențelor europene de implementare a Pactelor de Integritate ca instrument de promovare a bunei administrări în achizițiile publice și prevenire a corupției. Pactele de integritate sunt un instrument de promovare a bunei administrări în achizițiile publice și prevenire a corupției, inițiat de Transparency International, propus de Comisia Europeană pentru creșterea eficienței și transparenței proiectelor cu finanțare europeană și a fost implementat în perioada 2016-2021 în 11 state membre UE, inclusiv România.
În cadrul evenimentului au fost prezentate experiențe, bune practici și lecții învățate privind respectarea interesului public și integritatea, așa cum au fost ele monitorizate de reprezentații societății civile, în achiziții publice din Bulgaria, Italia, Polonia, Slovenia și Ungaria.
Au prezentat Rafael García Aceves(TI-Secretariat), Michaela Rajkova (Transparency International Bulgaria), Giovanni Colombo (Transparency International Italia), Grzegorz Makowski (Fundația Stefan Batory, Polonia), Ana Šemerl Harmel (Transparency International Slovenia), Simona Ernu (Societatea Academică din România) și Adrian Moraru (Institutul pentru Politici Publice). Intalnire moderata de Irina Lonean (Transparency International România).
Înregistrarea conferinței poate fi vizionată aici: https://www.facebook.com/transparencyRO/videos/3052642684979172/

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *