Romania Curată

REZULTATE parțiale, BEC: Firea, primar al Capitalei; Nicușor Dan și USB, scoruri peste toate previziunile

Primele rezultate parțiale făcute publice de Biroul Electoral Central (BEC) după miezul nopții confirmă victoria Gabrielei Firea pentru funcția de primar al Bucureștiului, dar și voturile peste toate previziunile din sondaje ale lui Nicușor Dan și USB. Singura necunoscută e cine va câștiga funcția de primar la Sectorul 1, acolo unde candidatul USB, Clotilde Armand, are un avans firav în fața lui Dan Tudorache (PSD).

Clasamentul pentru a fi edilul Capitalei este:

  • Gabriela Firea (PSD+UNPR) – 45,5%,
  • Nicuşor Dan (USB) – 27,5%,
  • Cătălin Predoiu (PNL) – 11%,
  • Robert Turcescu (PMP) – 6,3%,
  • Daniel Barbu (ALDE) – 2,9%,
  • Adrian Severin (PDS) – 2%,
  • Cătălin-Ioan Berenghi – 1,8%,
  • Bogdan Diaconu (PRU) – 1,5%,
  • Iulia Gorea (PNŢCD) – 0,4%.

La Sectorul 1 Clotilde Armand (USB) conduce cu 32,3 %, urmată de Dan Tudorache (PSD) – 31,9%, Alexandru Nazare (PNL) – 16,6% şi Euegen Tomac (PMP) cu 7,2%.

La Sectorul 2 pe primul loc se află Mugur Toader (PSD) cu 40%, Dan Cristian Popescu (PNL) cu 21,8%, Dumitru Pelican cu 13,2% şi Antoneta Bugner (USB) cu 9,6%.

La Sectorul 3 Liviu Negoiţă (PSD) a câştigat detaşat cu 64,4%, urmat de Roxana Wring (USB) – 13%, Cristina Pocora (PNL) cu 8,8% şi Cristian Petrescu (PMP) – 4,6%.

La Sectorul 4 Daniel Băluţă (PSD) a obţinut 37,3% dintre voturi, Răzvan Sava (PNL) 23,4% şi Dumitru Dobrev (USB) – 17,1%.

La Sectorul 5 Daniel Florea (PSD) are 36,1% din opţiunile electoratului, urmat de Ovidiu Raeţchi (PNL) cu 30,9% şi Marian Vanghelie (PDS) cu 15,6%.

La Sectorul 6 Gabriel Mutu (PSD) adună 38,7% din voturi, Mihai Daneş (USB) 18,5%, Ştefan-Viorel Florescu – 16,7%, iar Răzvan Mironescu (PNL) – 11,2%.

***

Alte orașe:

În Braşov, candidatul independent George Scripcaru a reuşit să obţină un nou mandat cu 52,5%. Potrivit datelor BEC, pe locul al doilea se află Răzvan Popa, din partea PSD, însă la o distanţă mare de Scripcaru, cu 16,9%. Candidatul independent, Răzvan Sturzu a reuşit să obţină 8,9% şi abia pe locul patru s-a clasat candidatul PNL, Adrian Alexandru Gabor, cu 5,9%.

Şi în Timişoara, actualul primar Nicolae Robu şi-a asigurat un nou mandat. Potrivit datelor furnizate parţiale, Robu a primit 52,6% din voturi, urmat de candidatul PSD, Florică Bîrsăşteanu, cu 22,6%. Locul trei este ocupat de Romiţă Adrian Orza (7,3%), urmat de Marius Dugulescu, din partea PMP, cu 5,2%.

La Constanța, Decebal Făgădău (PSD) ar fi obținut 42,095 % din voturi, fiind urmat de Vergil Chițac (PNL) cu 34,13 % și Claudiu- Iorga Palaz (PMP) cu 7,023%.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *