Romania Curată

REVOLTĂTOR: Lucrările de construcție din Parcul Tineretului continuă în ciuda deciziilor judecătorești, inclusiv sâmbăta! Muncitorii au fugit ca şoarecii când a venit poliţia

În Parcul Lumea Copiilor (în Parcul Tineretului), retrocedat pe o porţiune de 2 ha, în condiţii cel puţin dubioase, se munceşte şi sâmbătă, au reclamat vecinii, în ciuda faptului că există o sentință judecătorească de suspendare a lucrărilor. Când vecinii parcului au sunat la Poliţie, muncitorii au fugit de pe şantier.

Un investitor privat, ce are la activ mai multe construcţii ilegale, ridică un cartier de locuinţe fară să pară deloc încurcat de faptul că autorizaţia de construire i-a fost suspendată de Tribunalul Bucureşti, în urma unui proces la care a fost parte şi primarul Piedone. Deşi decizia nu este definitivă, ea este executorie, ceea ce înseamnă că lucrările pot fi suspendate.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marţi, 20 octombrie, la o zi după publicarea sentinţei, arhitectul şef al primăriei de sector le-a promis cetăţenilor că instituţia pe care o reprezintă va opri lucrările în ziua următoare şi că, dacă dezvoltatorul nu se va opri, se va depune plângere penală. Miercuri, lucrările au continuat, la fel şi joi, vineri de asemenea.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mai mult, locuitorii din zonă au observat muncitori pe şantier şi sâmbătă, care au fugit la apariţia poliţiştilor.

Foto lucru in santier sambata 24 oct 2015 ora 10 20_dupa 8 zile de la Hot TMB de susp AC si PUD_F02

O femeie de afaceri, pe numele ei Marioara Micşunescu, a cumpărat la începutul anilor 2000 mai multe loturi de 200, 300 mp în Parcul Tineretului, ulterior primăria aprobându-i să le concentreze pe toate la marginea parcului, într-un lot de 2 ha, ce făcea parte dintr-o rezervă de 6 ha prevăzută de fostul primar Adriean Videanu pentru retrocedări. Mai apoi, Mărioara Micşunescu a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru o suprafaţă de 15.000 mp din cele două hectare deţinute în parc cu firma Construcţii Locuinţe Noi CHI, firmă al cărei administrator, Ioan Chiriţă, a ridicat în Bucureşti mai multe clădiri despre care presa a relatat de-a lungul timpului că încălcau flagrant autorizaţiile de construcţie emise de primării. Cu toate acestea, respectivele clădiri sunt încă în picioare, la locul lor, iar „dezvoltatorul” îşi vede de ultimul său şantier, nestingherit, ba chiar vinde apartamente la etajul 6 al viitoarelor blocuri care ar trebui să fie, potrivit autorizaţiei acum suspendate, de maximum P+3.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “REVOLTĂTOR: Lucrările de construcție din Parcul Tineretului continuă în ciuda deciziilor judecătorești, inclusiv sâmbăta! Muncitorii au fugit ca şoarecii când a venit poliţia

  1. John

    Mă întreb, cât de adâncă este cangrena corupţiei ? (Aici, ca şi în cazurile similare având ca „protagonist” pe domnul „dezvoltator”, cred că pe la „justiţie” trebuie puţin umblat!)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *