Romania Curată

Remus Truică, audiat din nou la DNA. Rămâne în arest la domiciliu, a decis Înalta Curte – UPDATE

UPDATE Remus Truică şi prinţul Paul rămân în arest la domiciliu după ce instanţa supremă a respins, luni, contestaţiile privind măsurile preventive din dosarul retrocedării ilegale de imobile din Ilfov, printre care şi Ferma Băneasa, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro. În același dosar, Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins atât contestaţiile formulate de Remus Truică, prinţul Paul, avocatul Robert Roşu, Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, cât şi pe cele ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov şi a menţinut măsurile preventive dispuse de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov.

Știrea inițială

Remus Truică a fost citat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov să se prezinte astăzi la sediul central al DNA din Bucureşti, pentru noi acte procedurale în dosarul în care omul de afaceri a fost pus sub învinuire pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Tot azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va lua o decizie privind cererea DNA de arestare preventivă a lui Remus Truică, a prinţului Paul, a lui Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov.

ICCJ a luat în discuţie vineri contestaţiile formulate de procurori după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale şi a amânat pentru luni pronunţarea deciziei definitive.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *