Romania Curată

Reacție civică/ Nicușor Dan: ”O zi memorabilă: primarul Oprescu prins în flagrant. Trebuie să demisioneze. Suntem obligați să aducem în administrația publică un alt tip de oameni”

”O zi memorabilă: primarul Sorin Oprescu prins în flagrant în timp ce lua mită și reținut de procurorii DNA”, a fost reacția lui Nicușor Dan, președintele Asociației și al Uniunii Salvați Bucureștiul, pe pagina lui de Facebook, după anunțul făcut duminică dimineața de DNA.

”Sorin Oprescu, capul corupției din Primăria Capitalei, trebuie să demisioneze astăzi!

Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) salută eforturile DNA de a face curățenie în Primăria Generală și subliniază că reținerea pentru corupție a lui Sorin Oprescu confirmă demersul Uniunii Salvaţi Bucureştiul de a strânge semnături pentru demiterea acestuia.

La sfârșitul lunii iulie am făcut o analiză a activității celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, în care am subliniat amploarea corupției la nivelul acestei instituții. Le-am cerut atunci bucureștenilor să ni se alăture și să ne susțină în demersul nostru de a strânge semnături pentru demiterea lui Oprescu.

După eforturile DNA de a curăța o clasă politică profund coruptă și incompetentă, este nevoie de o resetare generală. Suntem obligați să aducem în administrația publică din București un alt tip de oameni, din afara politicii, profesioniști în domeniile lor, care cunosc problemele Bucurestiului, respectă legea și comunitatea locală.”, a mai scris Nicușor Dan, pe Facebook.

***

Mai multe detalii despre reținerea lui Sorin Oprescu, aici.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Reacție civică/ Nicușor Dan: ”O zi memorabilă: primarul Oprescu prins în flagrant. Trebuie să demisioneze. Suntem obligați să aducem în administrația publică un alt tip de oameni”

  1. Paul

    Regret lacomia primitiva a lui Sorin Oprescu si a tuturor politicienilor si persoanelor din sistemul politic si administrativ al statului,dar problema nu se rezolva schimband delicventii publici,ci elaborand o legislatie corecta in esenta ei,nu prin trucare.Nu Tomania este bolnava,ci institutliile ei.Parlamentul,nejustificat de stufos,este plin de tot felul de indivizi dubiosi,grobieni,solidari in legiferarea lacomiei,dornici de profituri fara limite din bugetul tarii.Cu astfel de indiviizi,poporul roman are un viitor sumbru.Numeni nu verifica legalitatea averilor dobandite si nu confisca pe cele nejustificate,pentru ca nimeni nu se simte indreptatit sa arunce cu piatra.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *