Romania Curată

VIDEO LIVE – Raportul anual al SAR pentru 2017: Fondurile europene, blestem sau binecuvântare?

Societatea Academică din România (SAR) lansează marți, 7 martie, raportul sau anual de analiză și prognoză având ca tema „Fondurile europene, blestem sau binecuvântare? Cazurile Sănătății, Educației și Transporturilor„. Cu acest prilej, SAR organizează o dezbatere cu trei cazuri cheie și un raport dedicat privind situația absorbției fondurilor europene din România și succesul folosirii lor pentru a redresa trei sectoare importante: sănătatea, educația și infrastructura.

Despre raportul anual al SAR, dar si despre teme de actualitate, a vorbit la Adevarul LIVE presedintele SAR, Alina Mungiu Pippidi, și Clara Volintiru, unul din autorii și editorii raportului:

 

Printre întrebările pe care le pune raportul menționăm:

  • Programul de guvernare 2017-2020: ne îndreptăm către un salt gigantic în sănătate sau către o lungă perioadă de stagnare?
  • Pierduți în absorbția fondurilor europene: cum stă România la nivelul impactului programelor operaționale și cum putem să învățăm din greșelile perioadei 2007-2013?
  • Evaluarea impactului resurselor alocate în educație și cercetare în România
  • Master Planul General de Transport al României: soluția sau problema?

Autorii raportului, Clara Volintiru, Sorin Paveliu, Daniela Alexe și Mihai Bărcănescu, vor dezbate cu experți și  decidenți, într-o discuție concentrată, moderată de Alina Mungiu-Pippidi, care sunt soluțiile optimale și ce doresc să facă atât guvernul, cât și opoziția.

La discuții vor participa: Aura Răducu, fost Ministru al Fondurilor Europene, Gabriel Liviu Ispas, Secretar de stat, Ministerul Educației Naționale, Dan Dumitrescu, Secretar de stat, Ministerul Sănătății, Ilie Dan Barna, deputat USR, Cătălin Drulă, deputat USR, Ludovic Orban, PNL, Laszlo Attila, senator, Președintele Comisiei pentru sănătate publică.

Lansarea Raportului anual al SAR va avea loc marți, 7 martie, între orele 11.00 – 14.00 la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, sala Titulescu, Strada Vasile Lascăr 31, Bucureşti.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “VIDEO LIVE – Raportul anual al SAR pentru 2017: Fondurile europene, blestem sau binecuvântare?

  1. Dumitru

    Foarte buna intrebare, cea din titlu. Pentru mediu au for mai degraba o ciuma. Intre statiuni de ski si micro-hidrocentrale, fara sa uitam groapa de gunoi ecologica din pasul Prislop, banii europeni pentru ecologie si „dezvoltare durabila” sunt pe cale sa distruga mediul in Romania. Si asta fara sa-i ridice un pic material si pe localnici, deci fara sa dispara cauza principala a deforestarii à la Schweighofer. Pentru ca banii tot la de-alde Ghita se duc.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *