Romania Curată

Raluca Turcan, președinte interimar al PNL. Marian Petrache, noul secretar general

PNL are o nouă conducere, după demisia de luni a Alinei Gorghiu, determinată de pierderea alagerilor parlamentare: Raluca Turcan președinte interimar și Marian Petrache, șeful CJ Ilfov, secretar general în locul primarului din Oradea, Ilie Bolojan. Ședința în care s-a consfințit alegerea celor doi nu a fost lipsită de tensiuni, în ciuda faptului că Turcan a fost votată în unanimitate. Principala atribuție a șefului interimar este organizarea congresului.

Raluca Turcan spune că nu a venit la conducerea interimară a partiduui în urma unui compromis, ci a venit cu cel mai bun rezultat obţinut de PNL la alegeri. „Am primit propunerea unanimă de a fi preşedinte interimar al PNL în condiţiile în care am venit astăzi la şedinţă cu cel mai bun rezultat obţinut de PNL în toată ţara (…) Această propunere nu a venit în urma unui compromis, a unor negocieri. Nu m-am aşteptat şi nu mi-am dorit să se întâmple lucrul acesta (…)”, a declarat noul preşedintele al PNL după şedinţa BPN în care a fost validată în funcţie, citată de Mediafax.

Ea a adăugat că PNL trebuie să stabilească „nişte aspecte care nu se negociază”, aşa cum a făcut şi organizaţia pe care o conduce, PNL Sibiu: integritatea, performanţa și dorinţa de a face lucrurile bine. „Planul de reconstruţie al PNL trebuie să se bazeze pe soluţii concrete. Şi lucrul acesta a contat mult în campanie, faptul că nu am vorbit despre proiecte concrete pe care oamenii şi le-ar fi dorit de la noi (…)”, a mai spus Turcan.

Noua șefă a PNL consideră că partidul a greşit când s-a concentrat pe persoane şi „proiecte mărunte” și a refuzat să vorbească despre cauzele care au dus la pierderea alegerilor, spunând că o analiză se va face săptămâna viitoare.

„Nu vom face maziliri. Avem nevoie de o evaluare. Orice management are nevoie de o evaluare, în funcţie de performanţă, dar ca şi în educaţie contează foarte multe lucruri atunci când discuţi despre performanţă”, a mai spus Raluca Turcan.

„Eu am demonstrat până acum că nu fac parti-pris-uri şi am demonstrat că pun performanţa pe primul loc. Pentru pregătirea Convenţiei vom avea o comisie care să asigure egalitate de şanse tuturor celor care vor dori să candideze la următoarele alegeri. Următoarea convenţie nu trebuie să fie locul în care să se regăsească persoane doar de dragul de a ocupa nişte funcţii. Va trebui să aducă toţi oamenii buni cu expertiză, cu dorinţa de schimba lucrurile în bine în conducerea partidului”, a spus Turcan, cu referire la faptul că provine din fostul PDL.

Raluca Turcan și-a început cariera politică la PNL, apoi a fost fondator al Partidului Liberal-Democrat (aripa ruptă din PNL după spargerea Alianței Dreptate și Adevăr și excluderea PD de la guvernare, în 2007), a trecut în PDL prin fuziunea PLD cu Partidul Democrat, iar după fuziunea vechiului PNL cu PDL a ajuns în Marele PNL. Este căsătorită cu fostul consilier prezidențial Valeriu Turcan și e considerată o apropiată a fostului premier Theodor Stolojan, căruia i-a fost consilier parlamentar.

Noul secretar general, Marian Petrache, este subiectul unei investigații a DNA, după ce  în presă au apărut mai multe înregistrări în care președintele PNL Ilfov discuta despre aducerea unor alegători cu mașinile la secțiile de vot cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *