Adrian Popescu

PSD, sub tir încrucișat din interior

PSD e un partid democratic. În aceste zile face față cu brio, n-are de ales, unui tir concentrat din interior, care critică măsurile recente ale partidului dar și pe cele ale Guvernului. Din exterior, nu mai are rost să vorbim, în ochii cancelariilor Occidentale, PSD e compromis total atât timp cât se  menține actuala conducere.

Personalități ale partidului ridică vocea sperând să provoace o schimbare: europarlamentarul Călin Ivan, fostul premier Victor Ponta,  fostul ministru Constantin Niță, dar și primarul pedepsit al Iașului, Mihai Chirică.

Victor Ponta critică implicarea lui Dragnea în guvernare

Scriitor pe blog, Victor Ponta a criticat și el implicare lui Dragnea în actul de guvernare, alaturi de Grindeanu, Iohannis (?) și de misteriosul SISTEM:

„Acum vad Guvernul „Grindeanu” (pe care l-am votat si al carui succes m-ar face foarte fericit si linistit) cum are deja 4 piloti ! Langa Premier trage de mansa cu toata puterea si presedintele Iohannis (instalarea cu forta in capul mesei de la Palatul Victoria sau somatiile legate de buget sunt elemente evidente) / trage vizibil si Presedintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar ca a anuntat la inceput membrii Cabinetului dar ii si coordoneaza direct si prezinta public toate lucrurile pozitive – cele negative le lasa pentru bietii ministri) / exista din ce in ce mai vizibil si public si a patra „mana” pe mansa – cea a Sistemului care transmite prin vocea Procurorului General sau al Procurorului Sef DNA ce ordonante sau legi trebuie sa adopte sau sa nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate sa fie Ministru sau Secretar de Stat – ba chiar si cate salarii se pot mari din ipoteticele si fantezistele „prejudicii” ( nu are rost sa va spun ca in 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!
O intrebare simpla : dvs vedeti un avion si in cabina sunt 4 piloti care se imbrancesc si tipa unul la altul va mai urcati in el? Sau daca deja sunteti inauntru va uitati dupa „Iesirea de Urgenta” sau va rugati la Dumnezeu sa ajungeti cat mai repede la aterizare ca sa fugiti mancand pamantul bucurosi ca ati scapat?

Europarlamentarul Cătălin Ivan: „PSD poate regresa către cenzură şi autocraţie”

Europarlamentarul Cătălin Ivan lansează, tot pe Facebook, un avertisment pentru PSD despre care spune că riscă să alunece pe o pantă a ”autocrației” și ”cenzurii”.

”Mesajele date ieri de Victor Ponta fac o radiografie dura si corecta a situatiei in care ne aflam astazi. O dovada in plus ca inlaturarea sa din cercurile restranse de luare a deciziilor a fost o greseala. Au mai spus si altii inaintea lui Victor Ponta aceleasi lucruri. Puteau fi acuzati de lipsa de experienta, de influente „iohanniste ” sau a serviciilor secrete. Nimic mai departe de adevarul si de ceea ce ar trebui sa insemne democratia interna in partid. Cea mai buna perioada a PSD, atat la guvernare cat si in partid, s-a incheiat cu un moment trist pentru partid. Cand partidul trebuia sa stea unit in spatele lui Victor Ponta, agendele individuale au avut prioritate si acesta s-a vazut nevoit sa plece. Acum ne aflam intr-o situatie similara, dupa o victorie istorica, la care a contribuit Victor Ponta, sa nu uitam acest aspect, dar si dupa o greseala la fel de istorica. Maine vom intelege clar in ce directie va merge PSD. Va fi un partid european, modern, democratic, deschis dialogului, care invata din greseli si se reformeaza, in speranta ca va mai cunoaste succesul din perioada 2012 – 2015, sau va regresa catre cenzura, autocratie, rigiditate, respingerea oricarei critici si oricarui dialog, drum pe care vor merge tot mai putini”, scrie Cătălin Ivan, pe pagina personală de Facebook.

Un fost ministru PSD spune că partidul se confruntă cu o “criză majoră”

Constantin Niță, deputat și fost ministru PSD, a explicat, într-un text publicat pe blogul personal, că partidul se confruntă cu o “criză majoră”.

Niță acuză “rezultatul managementului politic promovat de actula conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns.”

„Când nu te consulţi cu toţi preşedinţii de organizaţii din judeţ, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întruneşte… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacţie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, în acest fel reuşeşti să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea”, scrie Constantin Niță.

Mai mult, Niță acuză și “grupul de laudă al celor 10-15 din jurul conducerii”, care “face mai mult rău decât bine partidului.”

Disidentul Mihai Chirica, pus la colţ de Liviu Dragnea

Principalul oponent al conducerii PSD, primarul Iaşiului Mihai Chirica, a rămas fără funcţii în partid.

Decizia a fost luată miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Edilul Iaşiului a devenit un simplu soldat în armata PSD, după ce a pierdut funcţiile de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional şi preşedinte al filialei din Iaşi. Mihai Chirica susţine că a fost pedepsit pentru că a spus adevărul. Imediat după izbucnirea protestelor din Piaţa Victoriei şi din alte oraşe din ţară, primarul Iaşiului s-a declarat susţinător al manifestanţilor şi a criticat felul în care Guvernul a adoptat OUG 13/2017, cerând abrogarea actului normativ şi demiterea ministrului de jusţitie, Florin Iordache.
„Nu cred că este cea mai bună atitudine, dar aşa sunt lucrurile acum. Eu nu ştiu decât că am făcut un lucru confirmat în cele din urmă de Guvern. Nu am spus o prostie, nu am spus o gogomânie şi ordonanţa asta a trecut prin Parlament, apoi a fost retrasă şi revocată şi ministrul Justiţiei de asemenea şi-a dat demisia. Deci unde sunt neadevărurile? De ce trebuie un om să fie pedepsit pentru că spune adevărul?”, a declarat Chirica.
Mai multe organizaţii PSD din ţară şi-au manifestat dorinţa ca Mihai Chirica să fie înlăturat din partid, însă Liviu Dragnea a refuzat să supună la vot excluderea acestuia, deşi ar fi trecut cu o majoritate „zdrobitoare”, dar ar fi însemnat şi pierderea mandatului de primar. Liderul PSD aşteaptă de la Chirica să înţeleagă motivele tensiunilor create în interiorul partidului. Marian Oprişan, lider marcant în PSD, preşedintele CJ Vrancea, a declarat că nu pledează pentru excluderea lui Chirica din partid, considerând că nu este o greşeală „atât de gravă” faptul că primarul Iaşiului şi-a exprimat public părerile. Totuşi, liderul PSD Vrancea nu a răspuns dacă împărtăşeşte opiniile primarului Iaşiului.
„Decizia a fost să ramân membru al PSD, fără funcţii de conducere politice”, a declarat Mihai Chirica, la finalul şedinţei CExN al PSD, precizând că votul a fost unanim.
La conducerea filialei PSD Iaşi, a fost numit interimar Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “PSD, sub tir încrucișat din interior

  1. marius

    Valeleu, am inceput sa sustinem alti securisti de trista amintire si de care abia am scapat precum victor viorel ponta???!!!

    Reply
  2. ilidia

    Slabe sperante, cel putin nu in viitorul apropiat… Probabil se va reforma peste 30-40-50 de ani cand vor dispare in mod natural cei care trag sforile azi.Iar a-l da pe VP-Pinochio, cand critica pe Dragneasi PSD-ul, de exemplu este o aberatie.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *