Romania Curată

PSD şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au opus dezbaterii proiectului de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi

Senatorii PNL au părăsit luni sala de şedinţe, nemulţumiţi că propunerea pe care au făcut-o, de introducere în dezbaterea plenului a proiectului privind alegerea primarilor în două tururi, a fost respinsă. În plus, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a mai fost de acord cu intervenţii politice pe această temă.
Introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege iniţiat de PNL a fost respinsă cu 47 de voturi „pentru”, 79 de voturi „împotrivă” şi două abţineri.

„Sunt nevoit să reiau o rugămite pe care am adresat-o astăzi membrilor BP, şi anume aceea de a pune pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi propunerea legislativă privind modificarea şi completarea legii115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali. (…) Această propunere legislativă se află la Senat de mai bine de şase luni de zile”, a spus Ion Popa, liderul grupului liberal, la începutul şedinţei.

După respingerea propunerii PNL, senatorul liberal Octavian Motoc a anunţat că liberalii se retrag din şedinţa de plen, invocând şi faptul că preşedintele Senatului nu a mai permis intervenţiile grupurilor pentru a-şi argumenta votul. Ulterior, şedinţa Senatului a fost suspendată.

„Am hotărât cu majoritate de voturi ca propunerile legislative să fie de data aceasta trimise în mod corect şi legal Comisiei de administraţie publică, Comisiei juridice şi Comisiei pentru constituţionalitate, care au fost chemate să întocmească rapoartele. În măsura în care primim rapoartele, vom introduce această dezbatere pe ordinea de zi”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Biroului Permanent.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că nu are ”o problemă cu decizia Guvernului de a se ţine la distanţă” în ceea ce priveşte legea alegerii primarilor în două tururi, ci cu refuzul grupului PSD de a o dezbate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “PSD şi Călin Popescu-Tăriceanu s-au opus dezbaterii proiectului de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *