Romania Curată

PSD s-a razgândit: nu-i mai pedepsește pe studenți pentru proteste

Ministerul Transporturilor a anunţat că va menţine gratuitatea integrală a călătoriilor studenţilor cu trenul.

„Astăzi, 18 februarie 2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a discutat cu Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea pe marginea amendamentului depus în Parlament cu privire la proiectul de Lege pentru aprobarea a OUG nr 2/2017, referitor la gratuitatea călătoriilor studenților pe calea ferată.

În urma discuției, s-a convenit cu privire la faptul că toate măsurile cuprinse în Programul de Guvernare vor fi respectate și implementate, iar în cazul gratuității călătoriilor studenților pe calea ferată aceasta nu va fi modificată și va rămâne în forma prevăzută în OUG nr 2/2017.”

La 14 februarie, Comisia pentru Buget a Senatului avizase favorabil ordonanţa privnd gratuitatea, dar cu restricţionarea călătoriilor, astfel încât studenţii să poată călători gratis doar între localitatea de domiciliu și cea în care își desfășoară studiile și nu oriunde în țară. Această restricție a fost interpretată ca o pedeapsa a PSD la adresa studenților din toată țara care au folosit facilitatea pentru a participa la protestele uriașe din București împotiva Ordonaței Dragnea.

De asemenea, ANOSR a protestat la 17 februarie față de intențiile PSD, cerand parlamentarilor să renunțe la amendamentele restricitive,


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “PSD s-a razgândit: nu-i mai pedepsește pe studenți pentru proteste

  1. Dumitru

    Scandalos. In ce tara din lume mai au studentii gratuitate peste tot pe calea ferata ? Nici in URSS nu era asa. Invatamantul este un drept. Distractia nu. Daca studentii vor niste avantaje, sau sa demonstreze ca au resurse limitate (bursa de studiu) sau sa fie foarte buni (bursa de merit). Burse care ar putea fi reevaluate, daca e necesar. Insa in forma actuala masura e un scandal. Dealtfel, veti vedea cum diversi studenti vor fi angajati acum ca salesmen.

    Reply
  2. Agafia

    Dumitru are un punct de vedere foarte pertinent! Si eu consider ca prea suna a mita electorala. Un efort minim din partea studentilor ar fi necesar.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *