Adrian Popescu

PSD a schimbat conducerea TVR: Irina Radu, concediată, Doina Gradea, șef interimar

PSD a dat-o afară pe Irina Radu de la conducerea TVR, după ce o instalase acolo în mai 2016, înlocuind-o cu o mai fidelă susținătoare a politicilor sale, Doina Gradea. Potrivit unor surse din interiorul televiziunii publice, Irina Radu ar fi practicat o politică editorială mult prea relaxată în raport cu necesitățile electorale ale formațiunii de guvernământ. 

Schimbare politică; Doina Gradea (stânga) a înlocuit-o pe Irina Radu (dreapta) la șefia TVR

Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților a respins raportul de activitate al TVR, ceea ce înseamnă că a fost demis consiliul de administrație în frunte cu Irina Radu, președintele TVR. Raportul a picat cu 203 voturi la 74.

Irina Radu a intrat în Consiliul de Administrație al TVR fiind numită de PSD.

Conform News.ro, Doina Gradea, până acum membru în consiliul de administrație la propunerea PSD, a fost votată de majoritatea guvernamentală ca nou director interimar al TVR.

Cine este Doina Gradea, noul interimar al TVR

A venit, în 1992, ca reporter la agenția Mediafax. Un an mai târziu, a fost editorul general adjunct al agenției de știri.

În 1994, secretar general de redacție la canalul de știri Canal 31.

Din 1995 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu, după care, în 1998, a fost Corporate Affairs Manager pe grupul MediaPro și pe canalele Pro TV.

Din 2004 a fost director executiv al canalului Pro TV Internațional. În 2014, a fost concediată de la conducerea postului (detalii, AICI), măsură pe care a contestat-o în instanță. Gradea a pierdut, însă, procesul definitiv.

În ianuarie 2016, Doina Gradea a început colaborarea cu Știrile TVR, fiind consilier. Două luni mai târziu, în martie 2016, ea a fost propusă de PSD în Consiliul de Administrație al TVR.

PSD a procedat ca în cazul lui Grindeanu

Raportul de activitate al TVR pe anul 2016, depus la Parlament încă din luna aprilie, însă a fost luat în discuție, de urgență, abia săptămâna trecută. Raportul de activitate al TVR a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței comisiilor de cultură pe 19 septembrie. În comisii, au fost 17 voturi pentru respingerea raportului, ale majortății PSD, doua abtineri si un vot impotriva. Parlamentarii PNL s-au retras de la ședință, mai arată sursa citată.

Irina Radu a fost validată la conducerea TVR în mai 2016.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “PSD a schimbat conducerea TVR: Irina Radu, concediată, Doina Gradea, șef interimar

 1. I.B.

  E bună: s-a școlit la tov. Sârbu și la Pro(ști)TV! Probabil că strategia ei va viza câștigarea unui cât mai mare segment de public prin programe „populare” gen Las Fierbinți sau talk-show-uri mai lejere pentru creier…. și concursuri, multe concursuri: ideea că există câștigători și perdanți trebuie bătută în capetele slabilor-de-înger-cu-telecomandă ca un cui într-un cap de pușcăriaș. Care dacă pierd în viața reală, pot câștiga în virtual de nenumărate ori prin cei susținuți de ei. Dar asta e la numirile politice: te bagi în turmă cu porcii, te impregnezi de oarece miros.

  Reply
 2. Fratzii Gracchi

  Am convingerea, fara dovezi ferme, deocamdata… dar ele vor veni curand, ca d-na Irina Radu & Co a fost concediata IN PRIMUL RAND DIN CAUZA EMISIUNII „STAREA NATZIEI”, foarte reusita, in care Patraru isi da drumul la gura (justificat, desigur) intr-un mod care-I deranjaza pe boshii PSD + ALDE. Motivele invocate formal sunt simple bla-bla-uri. Vom trai si vom vedea.

  Reply
 3. Taxe MICI

  …pacat ca n-au pus-o pe…. udrea sefa la tvr – ar fi mers treaba ca pe roate…
  Cind NU le voi mai vedea pe almasanca si i. tudor (lingoaicele astea abonate la bani multi in tvr) voi crede ca s-a schimbat ceva, altfel, tot vechea cloaca ramine, tot pe banii nostri ! – cum de are „doamna” nou-numita sustinere de la psd ? (stim raspunsul…)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *