Romania Curată

Protestul realizatorilor emisiunii „Natură şi aventură”. Campanie de presă împotrivă tăierii pădurilor, lansată în piață. Hai și TU!

Realizatorii emisiunii „Natură şi aventură”, de la TVR, Dan Păvăloiu şi Dan Curean, vor lansa marţi, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), trei campanii de presă: împotriva tăierii pădurilor, a distrugerii râurilor de munte prin construcţia de micro-hidrocentrale şi pentru salvarea lostriţei, un peşte răpitor de apă dulce aflat pe cale de dispariţie din cauza pescuitului intensiv. Ei vor lansa în cadrul TIFF spoturile aferente fiecăreia dintre campanii.

Evenimentul este programat la ora 13, în Piaţa Unirii din Cluj, iar cei interesaţi vor putea participa la o dezbatere pe teme legate de cele trei campanii. La dialog au fost invitaţi să participe biologul Călin Dejeu şi jurnalistul Mihai Goţiu.

„Cu mare tristețe și îngrijorare noi, Dan Păvăloiu și Dan Curean, realizatori ai programului Natură și Aventură, constatăm că în ultimii ani agresiunea omului asupra naturii este fără precedent, fapt care pune sub semnul întrebării tot ce are România mai bun și frumos. Programul de televiziune Natură și Aventură, realizat de TVR Cluj, este una din inițiativele de referință din peisajul mediatic românesc în promovarea naturii din România. Cu o difuzare neîntreruptă de peste 13 ani, programul Natură și Aventură a adus în față publicului cele mai frumoase, ascunse și sălbatice locuri din România. Astăzi, însă, vedem cum acest patrimoniu este pe cale să fie distrus iremediabil. Vedem neputincioși cum vietățile sălbatice dispar rând pe rând, pădurile sunt devastate fără milă, apele de munte sunt canalizate în tuburi pentru profitul băieților deștepți, peisajele sunt mutilate cu construcții fără discernământ, munții sunt acoperiți de gunoaie, iar braconierii nu mai au frică de nimeni. Acum, în ultimul moment, lansăm un disperat semnal de alarmă autorităților, pentru ca măcar în al 12-lea ceas să fie luate măsuri ferme și de durată pentru salvarea patrimoniului natural. Vrem fapte și aplicarea legii, nu studii, analize și rapoarte!”, scriu Păvăloiu şi Curean, într-un preview al lansării.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Protestul realizatorilor emisiunii „Natură şi aventură”. Campanie de presă împotrivă tăierii pădurilor, lansată în piață. Hai și TU!

  1. Teodor Cațichi

    Unde-i lege nu-I tocmeală! ȘI atunci de ce mai trebuie să ieșim în piață? În România lucrului bine făcut, organismele statului trebuie să-și facă datoria. Un stat care nu mai poate controla situația prin instituțiile sale de drept piere.
    De ce ar trebui să ieșim în piață? Ca să ne văităm și să-i implorăm sa-și facă datoria? E de râsul întregii lumi. În piață merită să ieși doar pentru a cere înlocuirea și judecarea celor care nu-și fac datoria.
    Trebuie să ne aducem aminte că în finalul filmului american de două serii SERPICO se ajungea la concluzia că nici un rău nu ar putea prolifera dacă nu este tolerat de la centru. Deci nu toleranță, ci respectul legii.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *