Romania Curată

Protest în Prelungirea Ghencea: se construieşte un bloc lângă o pompă GPL

Zeci de cetățeni au protestat sâmbătă în fața santierului din Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe de zece etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu pompă GPL.

La protest au participat și membri din 11 grupuri de initiativă si asociatii, active în comunitătile lor: Grupul de initiativă civică Lacul Tei, Inițiativa Favorit, Grupul de initiativă Floreasca, Grupul civic Salvati Parcul Tineretului, Grupul de inițiativă civică Tudor Vladimirescu, Încotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, Grupul civic ‘’Luptăm pentru Aleea Lunguleţu’’, Grupul de initiativă civică Callatis – Drumul Taberei, Grupul civic ‘’Salvaţi Parcul Drumul Taberei’’, Asociatia Ferdinand 83, Fundaţia Snagov. Aceștia s-au arătat solidari cu organizatorii protestului, grupul de Inițiativă Prelungirea Ghencea, având în vedere că în tot Bucureștiul există problema construcțiilor ilegale sau ridicate abuziv, sub ochii ingăduitori ai autorităților locale. De asemenea, organizatorii au fost sprijiniți de Fundația Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe.

Participanții au măsurat și marcat distanța minimă legală de 40 de metri care ar fi trebuit să existe între butelia GPL din incinta benzinăriei și imobilul în construcție. De asemenea, au adresat mesajul ‘’Opriți  lucrările!’’ prefectului capitalei – Nicolae Petrovan, șefului Inspectoratului de Stat în Construcții – inspector general Nelu Stelea, șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență – inspector sef Mirel Guţă, primarului sectorului 6 – Rareş Mănescu și dezvoltatorului imobiliar – Ilie Anghel.

Cetățenii spun că vor continua demersurile pentru oprirea lucrărilor, verificarea legalității emiterii avizului de securitate la incendiu și a autorizației de construire, precum și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea legilor privind protecția și apărarea împotrivă incendiilor.

Acesta este cel de-al șaselea protest al cetățenilor din Prelungirea Ghencea. În ultimii doi ani, aceștia au ieșit în stradă pentru a cere lărgirea străzii principale la patru benzi, cu trotuare și piste pentru biciclete, pasaj suprateran peste șoseaua de Centură la Domnești, dar și un parc public în zonă. Deocamdată, niciuna dintre problemele semnalate de cetățeni nu a fost rezolvată de autorități.

2 3 4 5 6 7 8 9 1 10 11 12


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Protest în Prelungirea Ghencea: se construieşte un bloc lângă o pompă GPL

  1. sofia covaci

    Si la Baicoi s-a aprobat o statie GPL si benzinarie chiar la un metru distanta de casa unei familii; cei de la ISU Prahova tot incearca sa-i convinga pe proprietari ca recipientii sunt „siguri” ; primaria locala a aprobat fara sa clipeasca autorizatia de constructie s.a.m.d. Deci, nu ne mai miram! Sistemul merge uns!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *