Romania Curată

PROTEST în creierii munților, pe lacul Vidraru. ”STOP tăierilor de arbori din pădurile virgine (VIDEO ȘI FOTO). Semnează și tu petiția adresată ministrului Mediului!

Un baner de aproximativ 70 de metri pătrați, cu mesajul „Stop logging in Europe’s ancient forests” (Opriți tăierile în pădurile virgine ale Europei) a fost afișat duminică, 21 august, pe lacul Vidraru, în cadrul unei acțiuni inedite a organizației Greenpeace. Acțiunea face parte din programul taberei care se desfășoară în zona Cumpăna Vidraru, până la sfârșitul acestei luni.

90 de voluntari din 9 țări, printre care România, Elveția, Spania sau Portugalia, au participat în ultimele trei săptămână la tabăra Greenpeace pentru salvarea pădurilor virgine din România, care are loc în zona Cumpăna, Vidraru. Voluntarii realizează inventarul pădurilor virgine și cvasivirgine din zona respectivă.

Până acum voluntarii Greenpeace au cartat 6,5 hectare de suprafețe de probă. Au fost înregistrați și măsurați 3584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălțime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.

Imagini de la protest, mai jos:

Tabăra Greenpeace de salvare a pădurilor va lua sfârșit pe 28 august.

Greenpeace cere ministerului mediului să oprească orice intervenție în pădurile virgine și cvasivirgine, să inițieze de urgență și să coordoneze un proiect național de inventariere a tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine rămase și să introducă de urgență în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24).

***

Citește și semnează petiția ”Protejați ultimele păduri virgine ale României!”, adresată ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer, aici.

***

Imagini din tabăra Greenpeace de la Cumpăna Vidraru/ credi: Dan Câmpean/Greenpeace:

vidraru 1 vidraru 2 vidraru 3 vidraru 4

 

 

Notă: Redactarea și publicarea articolului s-a realizat din Proiectul “Să facem împreună legi pentru natură!”, derulat de Federația Coaliția Natura 2000 România în parteneriat cu Societatea Academică Română și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acest articol nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată de redacția România Curată. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “PROTEST în creierii munților, pe lacul Vidraru. ”STOP tăierilor de arbori din pădurile virgine (VIDEO ȘI FOTO). Semnează și tu petiția adresată ministrului Mediului!

  1. Moisi Petruta

    Se pare ca si Bulgaria urmeaza exemplu coruptilor din Romania si vor sa aprobe taieri in padurile virgine din Mtii Pirin. Polonia a intrat deja in procedura de ‘infringement’, adica urmeaza process la Curtea Europeana de Justitie. Se pare ca alta cale nu avem, decat cea a ctiunii in justitie. Multumesc celor care au semnat petitita.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *