Romania Curată

Protest cu folos. ISU a revocat avizul de securitate pentru blocul din Prelungirea Ghencea construit lângă pompa GPL

În urma protestului cetăţenilor din Prelungirea Ghencea, din 14 noiembrie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a revocat avizul de securitate necesar construirii unei clădiri de locuinţe lângă o benzinărie. Acest aviz a fost atribuit anterior dezvoltatorului imobiliar, însă autorităţile nu au fost înştiinţate despre existenţa benzinăriei în imediata apropiere a şantierului.

„Prin documentaţia tehnică ce a stat la baza emiterii avizului de securitate la incendiu (…), proiectantul SC SONEX DESIGN SRL, cu sediul în strada Drumul Sării, nr. 19 A, sector 6, Bucureşti (arhitect – Tiberiu Popescu), nu a declarat faptul că în vecinătatea imobilului în cauză se află o staţie de carburanţi”, scrie în adresa ISU către Primăria Sectorului 6. Cei de la ISU au sesizat şi Parchetul.

Sâmbătă, zeci de cetățeni au protestat în fața santierului din Prelungirea Ghencea nr. 38 – 40, sector 6, pentru a trage un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă construirea unui bloc de locuințe de zece etaje în imediata apropiere a unei benzinării dotate cu pompă GPL. Participanții au măsurat și marcat distanța minimă legală de 40 de metri care ar fi trebuit să existe între butelia GPL din incinta benzinăriei și imobilul în construcție.

La protest au participat și membri din 11 grupuri de initiativă si asociatii, active în comunitătile lor: Grupul de initiativă civică Lacul Tei, Inițiativa Favorit, Grupul de initiativă Floreasca, Grupul civic Salvati Parcul Tineretului, Grupul de inițiativă civică Tudor Vladimirescu, Încotroceni – Oameni, Idei, Poveşti, Grupul civic ‘’Luptăm pentru Aleea Lunguleţu’’, Grupul de initiativă civică Callatis – Drumul Taberei, Grupul civic ‘’Salvaţi Parcul Drumul Taberei’’, Asociatia Ferdinand 83, Fundaţia Snagov. Aceștia s-au arătat solidari cu organizatorii protestului, grupul de Inițiativă Prelungirea Ghencea, având în vedere că în tot Bucureștiul există problema construcțiilor ilegale sau ridicate abuziv, sub ochii ingăduitori ai autorităților locale. De asemenea, organizatorii au fost sprijiniți de Fundația Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe.

1 9 8 7 6 5 4 3 2


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Protest cu folos. ISU a revocat avizul de securitate pentru blocul din Prelungirea Ghencea construit lângă pompa GPL

 1. misu

  si ISU iar nici usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase. deci ei sunt acolo un fel de secretariat. primesc documente pe care le indosariaza si cam atata.
  daca e o lege care prevede distante minime obligatorii nu trebuiau sa ceara si documente care sa le arate ce se afla imprejur pe distantele astea? (daca ei tot nu se deplaseaza si doar manuiesc hartii)

  Reply
 2. daniela nicolescu

  In Ploiesti, pe str. Gh.Gr.Cantacuzino,la cinci minute distanta de Palatul administrativ, exista doua benzinarii ( una carburant obisnuit, alta GPL) in imediata apropiere a trei blocuri si case. Nu stie nimeni cum s-a aprobat asa ceva fara sa intrebe si aprobe riveranii, dar s-au construit, functioneaza si au adus pericolul langa blocuri construite inainte de 1977 si locuit in majoritate de pensionari care nu au energia sa-si varuiasca casa scarilor darami’te sa mai faca opozitie investitorilor in benzinarii (ROMPETROL si un privat pentru GPL). In plus, in subsolul unuia din blocuri se afla o centrala pe gaze care alimenteaza alte 4 sau 5 blocuri si care e exploatata de DALKIA cu o verocitate exemplara.
  Asta e o reteta ideala a unui nu numai posibil dar si probabil dezastru.
  S-au facut sesizari la Primarie, dar credeti ca s-a intamplat ceva? ca a auzit cineva ceva?

  Reply
 3. Atin

  Dnl popescu tiberiu este cel mai spagar cel mai escroc cel maii fara scrupul arhitect.Nu lucrati cu el .Este un hot nu ate nici mama nici tata -calca pe cadavre .Domnia sa decat ia bani spagi face proiecte cu jumatate de masura NU ARE FRICA DE DUMNEZEU DESI ARE COPII.VEI FII PEDEPSIT CU VARF SI INDESAT SI TE VA LOVII NENOROCIREA UNDE IUBESTY MAI MULT NEMERNICULE.Ce ai luat de la altii spaga si apoi te-ai dat la fund , vei pierde in alte parti.Casele proiectate de el iti cad in cap NU APELATI LA ACEST ARHITECT CARE FUNCTIONEAZA CU HOTII PRIMARIEI SECTOR6.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *