Romania Curată

PROTEST: Centrul Capitalei, blocat de protestul transportatorilor. Dezamăgire după negocieri și posibile noi proteste la anul

UPDATE Transportatorii susțin, după discuţiile de la Guvern, că nu exclude reluarea protestelor anul viitor. Negocierile cu Guvernul au durat mai bine de două ore, dar liderii protestatarilor s-au arătat dezamăgiţi pentru că supraacciza va rămâne în vigoare anul viitor şi au anunțat că vor continua discuţiile privind RCA. Discuțiile au fost purtate cu  cu vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Administraţiei.

„Ne-a spus domnul Dâncu că supraacciza nu are cum să o scoată, deoarece deja s-a votat în Parlament pentru bugetul de anul viitor. Am discutat şi de drepturile de autor şi ne-a promis că va discuta cu cei de la ORDA să plătim o singură taxă în momentul înmatriculării maşinii, de exemplu de 100 de euro, şi să nu mai fim nevoiţi să plătim lunar”, a declarat Mihai Ghişa, vicepreşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

Reprezentanţii transportatorilor, care au protestat de la 10 la 15 în Piaţa Victoriei.

„Prima RCA, plata mafia”, „Mişu face pişu”, „Service-uri în faliment, ASF incompetent”, „Mişu Negriţoiu, criminalul care a distrus asigurările din România”, „Negriţoiu, nu uita, DNA-ul te va lua” sunt mesajele de pe banerele trasportatorilor care protestează astăzi în București, în timp ce mii de taxiuri, camioane şi autobuze blochează traficul în Capitală.

Revendicările protestatarilor sunt: reducerea tarifului RCA şi eliminarea supraaccizei din preţurile carburanţilor începând din ianuarie 2016. Transportatorii au început să se adune în Piaţa Victoriei şi pe Şoseaua Kiseleff încă de la ora 08.00, iar până la ora 10.00, când a început protestul, manifestanţii şi-au parcat maşinile în zona cuprinsă între sediul Guvernului şi Arcul de Triumf, blocând traficul. În jurul orei 11.00, o delegație a protestatarilor a fost invitată la Palatul Victoria la discuții cu vicepremierul Vasile Dâncu şi cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Vom reveni cu amănunte și imagini de la protest.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *