Romania Curată

Procurorul general vrea audieri pe baza acuzațiilor urmăritului general Sebastian Ghiță

Procurorul general Augustin Lazăr consideră că persoanele invocate în înregistrările fostului deputat Sebastian Ghiţă trebuie audiate, iar documentele şi înregistrările trebuie ridicate. El a mai spus că acestea au fost prezentate publicului într-o manieră „tendenţioasă”, potrivit Mediafax.

„Într-adevăr, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalitate există un dosar care a fost înregistrat în urmă cu două zile în care se fac investigaţii în legătură cu afirmaţiile care au apărut în spaţiul public, cu înregistrările care au alertat într-un fel opinia publică şi care cred că sunt prezentate într-o manieră destul de tendenţioasă, după cum le vedem la televizor. Ele sunt prezentate într-o anume formă, sugerându-ne nouă deja ceea ce ar trebui să facem. Ori cercetările ar trebui să fie obiective”, a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, în legătură cu dosarul deschis în urma înregistrărilor prezentate de Sebastian Ghiţă.

Lazăr spune că persoanele care sunt invocate în înregistrări trebuie să fie audiate. „Evident că trebuie audiate persoanele care sunt invocate în cazul acesta. Trebuie ridicate acele înregistrări, documentele care se vehiculează”, a răspuns procurorul general, întrebat când încep audierile şi cine ar trebui să vină la aceste audieri.

Despre audierea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi procurorul general a refuzat să răspundă dacă va fi sau nu audiată. „Nu aş dori să spun numele persoanelor audiate, pentru că acolo există un procuror şi nu ar trebui să îi spunem noi ce trebuie să facă”, a răspuns Augustin Lazăr.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce postul România TV a difuzat o înregistrare în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

Reamintim că Sebastian Ghiță a dispărut în ultima zi în care mai avea imunitate parlamentară, după ce partidul din partea căruia a candidat – PRU – nu a reușit să treacă pragul de intrare în Parlament. Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției, care îl urmărea, l-ar fi pierdut din filaj pe când fostul membru al comisiei de control a SRI se întorcea de la petrecerea dată de serviciul secret la încheierea mandatului vechiului Parlament. De la dispariția sa, Ghiță a apărut într-o serie de înregistrări în care face acuzații grave la adresa justiției, difuzate de postul de televiziune pe care îl controlează.

Citește șiDe ce România TV ar trebui închisă. Și de cine

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Procurorul general vrea audieri pe baza acuzațiilor urmăritului general Sebastian Ghiță

  1. Romeo

    Ridicate de unde ? Dati-ne si noua adresa sa putem veni sa asistam la….ridicarea lui Ghita daca este si el la acea adresa. Hai sa vorbim…discutii.

    Reply
  2. ??????

    Cum comentati totusi faptul ca „politicienii” ai PSD fac propuneri rapide de scutiri si reduceri de contributii, impozite, taxe, fara a preciza ca sunt niste termene reglementate chiar prin Codul Fiscal pentru ca asemenea modificari sa poata fi puse in aplicare, propunand sa voteze si amnistieri și gratieri , imediat dupa propunerile cu impozitele, taxele, contributiile ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *