Romania Curată

Procurorul general al României despre Dan Condrea: ”Există indicii că astăzi urma să fie audiat și se puteau întâmpla multe lucruri”

Una dintre pistele vehiculate în cazul morții patronului Hexi Pharma este că acesta ar fi știut că astăzi urma să fie arestat de Parchetul General în dosarul dezinfectanților diluați și a preferat să se sinucidă. Întrebat pe acest subiect, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că Dan Condrea ar fi urmat într-adevăr să fie audiat luni în dosar şi că „s-ar fi întâmplat mai multe lucruri”, informaţii pe care Dan Condrea le-ar fi ştiut.

„În ultimele cateva zile organele judiciare, sub coordonarea procurorilor, au ridicat mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare încheiate de fimă cu spitalele din Bucureşti şi din împrejurimi. Astăzi se putea evalua şi se va evalua care este prejudiciul în acest caz. Era imineantă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea. Se puteau lua măsuri preventive. Există indicii că astăzi urma să fie audiat şi se puteau întâmpla mai multe lucruri. Cei implicaţi în cauze ştiu întotdeauna ce urmează să se întâmple”, a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr la sediul Parchetului General.

Dosarul privind moartea patronului Hexi Pharma va fi preluat luni de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, același care se ocupa și de cazul dezinfectanților.

„Nu se va schimba cursul anchetei, va fi una efectivă în care se vor clarifica toate aspectele cu referire la toate persoanele care sunt vizate. Organele de poliţie sunt la faţa locului. Cercetarea este cea care se face în mod obişnuit pentru a se vedea daca e accident sau sinucidere. La faţa locului au fost reprezentanţi ai Institutului de Criminalistică al Poliţiei Române. Este vorba despre o cercetare în curs însă sunt indicii foarte puternice că cel decedat este Dan Condrea. E vorba despre autoturismul acelei firme şi actele care aparţin persoanei respective. De regulă, în astfel de cazuri se fac cercetări pentru ucidere din culpă”, a mai precizat Augustin Lazăr.

Dan Condrea a murit duminică seara într-un accident rutier ce a avut loc între localitățile Buftea și Corbeanca. Mașina condusă de acesta a intrat într-un copac, iar conducătorul auto a murit pe loc.

Citește și Patronul Hexi Pharma ar fi murit într-un accident de mașină

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Procurorul general al României despre Dan Condrea: ”Există indicii că astăzi urma să fie audiat și se puteau întâmpla multe lucruri”

 1. Adelin

  „se vor clarifica toate aspectele cu referire la toate persoanele care sunt vizate”
  Limbaj de lemn
  „Organele de poliţie sunt la faţa locului. ”
  Bravo, n-au zi libera! Si rezultate? Trebuiau sa faca ceva inainte sa moara martorul!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *