Adrian Popescu

Procurorii îi dau replica ministrului Tudorel Toader

Preşedintele Asociaţiei Procurorilor din România, Bogdan Gabor, felicită CSM pentru avizul negativ pe care l-a emis, joi, asupra proiectului de modificare a legilor Justiției, promovat de ministrul Tudorel Toader. Gabor îl critică totodată pe ministru pentru jignirile aduse corpului magistraților după decizia CSM.

 

Bogdan Gabor

Bogdan Gabor a declarat la Radio France Imternationale (RFI) că procurorii nu se opun pachetului legislativ pentru a-şi păstra privilegiile, aşa cum sugerează ministrul Tudorel Toader, ci pentru că Executivul condus de Mihai Tudose vrea să trimită Justiţia înapoi în timp.

„Aş vrea să felicit CSM pentru mesajul extrem de ferm şi hotărât dat ieri printr-un aviz negativ asupra întregului pachet legislativ propus de către ministrul Justiţiei. Un pachet legislativ care în măsura în care va fi adoptat, va face să ne întoarcem cu foarte mult timp în urmă şi face reversibilă reforma justiţiei. Practic, toate eforturile României începând cu anul 2000 şi până în prezent vor fi anulate”, a declarat Bogdan Gabor.

Acesta l-a criticat, la RFI, pe ministrul Justiţiei: „Este regretabil că anumiţi formatori de opinie încearcă să minimizeze sau să ducă în derizoriu acest mesaj foarte clar transmis de către garantul independenţei justiţiei care este CSM, cu afirmaţii care nu fac altceva decât să transmită în rândul opiniei publice o neîncredere în unul dintre cele mai importante organisme ale statului român, respectiv CSM”.

Bogdan Gabor respinge afirmaţiile lui Tudorel Toader privind privilegiile magistraţilor: „În ceea ce priveşte declaraţia ministrului Justiţiei, vă mărturisesc că nici nu am cuvinte să o calific şi aş fi rezervat să o calific într-un fel. Însă eu aş vrea să întreb care sunt acele privilegii pe care le „apără” CSM şi privilegii care aparţin magistraţilor, că eu nu le ştiu. Probabil că se referă la faptul că judecătorii şi procurorii lucrează cu mii de dosare în fiecare zi, la faptul că volumul de muncă datorat faptului că Ministerul de Justiţie nu a promovat până acum o lege de reorganizare a hărţii judiciare din România, să desfiinţeze acele instanţe mici şi Parchete mici, care nu fac altceva decât să consume resursă umană şi bugetară absolut inutilă. Probabil că la aceste „privilegii” se referă domnul Tudorel Toader (…). Constat că puterea executivă nu-şi doreşte să ajute justiţia să funcţioneze cât mai bine, ci îşi doreşte să o trimită undeva în timp”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Procurorii îi dau replica ministrului Tudorel Toader

  1. Dumitru

    Pai va mira ca procurorii sunt contra ? Ei sunt azi egalii judecatorilor in procesul judiciar. Asta e una din ramasitele comunismului, si e inadmisibil intr-un stat de drept, unde avocat si procuror ar trebui sa aiba pozitii egale in fata judecatorului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *