Cristian Florin Franț

Prins în ofsaid penal cu banii din fotbal. Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, reţinut în dosarul finanţării ilegale a echipei Petrolul

Primarul din Ploiești, Iulian Bădescu, a fost adus la sediul DNA pentru a fi audiat de procurorii anticorupție într-un dosar privind premierea echipei FC Petrolul din bugetul local. După șapte ore de audieri, Bădescu a fost reținut de procurori. El a fost scos cu cătuşe de la DNA Ploieşti, după aproximativ şapte ore de audieri, şi dus în arestul Poliţiei Prahova, la ieşirea din DNA el negând orice implicare şi toate acuzaţiile legate de o mită pe care ar fi luat-o din banii alocaţi echipei Petrolul.

La ieşirea de la DNA, primarul Iulian Bădescu a spus că este nevinovat şi a respins toate acuzaţiile care i se aduc de către procurori. „Zice că am negociat cu el (cu Daniel Capră – n.r.) atunci când nici nu era în Consiliul de Administraţie. Acum nu înţeleg de ce DNA nu priveşte lucrurile în ansamblu. Nu e nicio dovadă, ci numai un denunţ al domniei sale, corelat cu o pretinsă acuzaţie de abuz în serviciu. În luna august, nu ştiu când, a zis (Daniel Capră – n.r.) că mi-a dat ceva, după ce a negociat în ianuarie şi februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanţa să-şi spună cuvântul”, a declarat Iulian Bădescu.

Acesta a mai spus, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti: ”Asta e ţara în care trăim”.

Procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat de dimineață percheziții la locuința primarului, dar și la sediul Primăriei Ploiești, aceștia căutând documente care au legătură cu FC Petrolul și cu Asociația ”Lupii Galbeni”.
”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupţie comise  în perioada 2013-2014. În cursul zilei de 03 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate  percheziții domiciliare în 2 locații, situate în municipiul Ploieşti, dintre care una este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare„ transmit procurorii DNA.
badescu observatorulphLa intrarea în sediul DNA, Bădescu (foto) le declarase jurnaliștilor că are calitatea de suspect în dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită și trafic de influență. Primarul a spus că totul este legal în ceea ce privește sumele acordate prin hotărârea de Consiliu Local echipei de fotbal, el arătând că, ”probabil”, Daniel Capră, care este finanțatorul Petrolului, a făcut un denunț împotriva sa.
 Patronii FC Petrolul Ploiești, frații Daniel și Nicolae Capră, directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, și alți patru inculpați trimiși în judecată de DIICOT pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro se află în arest preventiv din noiembrie anul trecut.
Anchetatorii au efectuat la data de 25 noiembrie 2014 un număr de 25 de percheziții domiciliare pe raza a șase județe și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formate din 19 persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.
Potrivit procurorilor DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, ”în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională cu clubul sportiv au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive” susțin procurorii DIICOT.
***
Una dintre extravaganțele pe care și le-a permis Petrolul Ploiești a fost transferul lui Adrian Mutu, în ianuarie 2014. Un transfer mai mult pentru imagine decât pentru prestațiile jucătorului aflat la final de carieră. foto: gsp.ro
mutu petrolul

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *