Romania Curată

Primul semn că Titus Corlățean va fi protejat de senatori împotriva DNA, în Dosarul Votului din Diaspora

Titus Corlățean a primit o mână de ajutor din partea Comisiei Juridice a Senatului care a avizat negativ cererea DNA de începere a urmăririi penale în Dosarul Diaspora, scrie Mediafax.

Cinci senatori au votat împotriva solicitării DNA, trei pentru şi un vot a fost nul.

Raportul Comisiei juridice va ajunge în plen, for decizional, abia pe 21 iunie, după ce Curtea va judeca excepţia de neconstituţionalitate privind articolul din Codul penal care reglementează abuzul în serviciu.

Scrisoarea Parchetului cu cererea de începere a urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean pentru abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale a ajuns la Senat în 16 mai, însă procedurile din Senat au fost întârziate de vacanţa pentru campania electorală, deşi Biroul Permanent a fost convocat de două ori.

Dosarul a fost trimis de Biroul Permanent al Senatului la Comisia juridică în 7 iunie, la a treia convocare pe această temă. Senatul a amânat de două ori discutarea solicitării DNA deoarece şedinţa BP nu a întrunit numărul necesar de membri prezenţi, motivul invocat fiind acela că mulţi aleşi sunt plecaţi în campanie electorală.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului României încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz în serviciu şi împiedicarea drepturilor electorale, pe care le-ar fi comis îndeplinind funcţia ministerială.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat marţi, după ce Comisia juridică a Senatului a respins cererea DNA în ceea ce îl priveşte, că a demonstrat cu argumente că acuzaţiile procurorilor anticorupţie sunt ”total nefundamentate”, mai scrie Mediafax.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primul semn că Titus Corlățean va fi protejat de senatori împotriva DNA, în Dosarul Votului din Diaspora

  1. Alex

    Prin actiunea sa de blocare a votului in diaspora Corlatean poate ca nu a incalcat nici un articol de lege ci a incalcat un drept fundamental al catorva milioane de romani. Daca era de bunacredinta lasa macar sectiile pe care se infiintasera cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Basescu din 2012. El nu numai ca a lasat in 2014 acelasi numar de sectii ca in 2009, desi crescuse semnificativ numarul romanilor din diaspora, dar le-a schimbat locatiile in zone in care sunt putini romani. Un drept fundamental la fel ca dreptul la viata, la sanatate sau la educatie. Este acelasi abuz, care nu este prevazut expres in nici o lege, pe care ministrul sanatatii l-ar face daca ar aloca finantare doar in judetele in care sunt votatii lui pe motiv ca nu ii ajung fondurile.
    Oricum bataia de joc la care am fost supusi de Corlatean si Ponta nu se poate rezolva printr-o condamnare la 6 luni cu suspendare. O fi justitie dar nu e dreptate! Dreptatea ne vom face-o singuri cand ne vom intoarce acasa si cand le vom lua si noi un drept fundamental impricinatilor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *