Romania Curată

Primul semn că Senatul va bloca cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva lui Corlățean

Ședința Biroului Permanent al Senatului în care trebuia să se discute cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Titus Corlățean în dosarul votului din Diaspora din 2014 a fost amânată din lipsă de cvorum. Întâlnirea conducerii Senatului a fost reprogramată pentru data de luni, 23 mai, în condițiile în care, după cum se știe, senatorii și-au luat vacanță pentru campania electorală la alegerile locale.

„Nu am o veste pe care îmi imaginez că o așteptați. Biroul permanent s-a întrunit fără să fie cvorum. Am fost șase membri ai Biroului prezenți, cvorumul este de minim șapte și am reprogramat reuniunea Biroului Permanent pentru luni, 23 mai, ora 11,00, cu speranța că cei care sunt în teritoriu vor putea să vină”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului care a mai precizat că au lipsit membri de la toate partidele.

„Datoria mea este să convoc ședința, nu pot să citesc gândurile fiecăruia dintre membrii Biroului permanent. Sunt niște termene pe care le are și Comisia juridică în interiorul cărora trebuie să analizeze dosarele. De altfel, am și primit o scrisoare de la președintele comisiei care propune niște termene, dar sigur că nu le putem lua în considerație decât în momentul în care ne întrunim în ședință și avem cvorumul legal”, a mai spus Tăriceanu.

Procedura spune că Biroul Permanent al Senatului este cel care sesizează Comisia Juridică în cazul unor astfel de cereri, iar Comisia Juridică întocmește un raport ce este supus apoi votului plenului camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

DNA a solicitat ieri acordul pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Titus Corlățean, fost ministru de Externe în 2014, când mii de cetățeni români care trăiesc în alte state nu au putut vota deoarece nu li s-au creat condițiile potrivite. Astfel, procurorii spun că unele secții de votare au fost relocate din localități cu mari concentrații de români, în alte zone, scopul final fiind favorizarea candidatului PSD, partid din care face parte și Corlățean.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *