Adrian Popescu

Primul dintre băieții deștepți ai guvernului Cioloș mușcă țărâna

În anul 2016, România curată a atras atenția guvernului Cioloș, cu care semnase un pact de integritate, că ministrul Victor Grigorescu a mințit in declarația de avere și că avea o sumă considerabilă într-un paradis fiscal. Ministrul a pretins atunci că a a obținut acea sumă din vânzarea unui sit Internet fără trafic. Ziarul România liberă fusese primul care depistase omisiuni din diferite declarații ale lui Grigorescu, activ în Ministerul Energiei sub mai multe guiverne de culori diferite. Dragoș Tudorache, pe atunci secretar general al guvernului, a sesizat ANI. Cinci ani mai târziu, procuratura a declansat trimiterea în judecată a lui Grigorescu pentru fals în acte. E de lăudat că președintele Iohannis nu l-a protejat. Dar la un asemenea rang cazul era de DNA, în a cărui jurisdicție cad miniștrii, și nu trebuia să dureze șase ani pâna când omul să fie lăsat din mână de protectorii lui.


Procurorii cer încuviințarea urmăririi penale a lui Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei în guvernul Cioloș. Președintele Iohannis a înaintat cererea ministrului Justiției. El e acuzat de fals în declarația de avere (g4media.ro)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primul dintre băieții deștepți ai guvernului Cioloș mușcă țărâna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *