Romania Curată

Igor Dodon câștigă prezidențialele din Moldova, după un scrutin cu probleme. UPDATE: Dodon- 52,4%, Sandu- 47,6%

UPDATE 2. Igor Dodon este noul președinte al Moldovei. După centralizarea a 99,81 dintre procesele verbale de la secțiile de votare, candidatul prorus a obținut 52,4 % din voturi, iar Maia Sandu- 47,6 %, anunță în această dimineață Comisia Electorală Centrală din Moldova.

UPDATE 23:30 – Diferența dintre cei doi candidați, după numărarea a peste 90% dintre voturi, este de peste 10%, ceea ce-l face pe candidatul socialist și prorus Igor Dodon viitorul președinte al Republicii Moldova.

La Chișinău, Maia Sandu a câștigat, la limită, iar în diaspora conduce cu aproape 70 de procente, însă votul basarabenilor de peste hotare, de multe ori limitat de proasta organizare, nu a reușit să ajute la recuperarea diferenței din primul tur.

Rezultatele în timp real, precum și cele finale, pot fi văzute pe pagina web al Comisiei Electorale Centrale.

***

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a publicat primele date preliminare ale alegerilor prezidențiale, potrivit cărora, după însumarea proceselor verbale din aproape 1500 de secții devotare, socialistul Igor Dodon conduce cu aproape 58% din totalul voturilor.

Dar, potrivit președintei CEC, este vorba despre secțiile de votare cu puține persoane înscrise în listă, astfel că e greu de estimat relevanța acestor date.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Igor Dodon câștigă prezidențialele din Moldova, după un scrutin cu probleme. UPDATE: Dodon- 52,4%, Sandu- 47,6%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *