Adrian Popescu

Primarul din comuna Lalosu (Valcea), arestat pentru coruptie

Magistratii Judecatoriei Valcea au emis joi un mandat de arestare preventiva de 29 de zile pe numele primarului comunei valcene Lalosu, Ion Toma, acuzat pentru fapte de coruptie. Edilul este cercetat penal pentru distrugere de inscrisuri, luare de mita si trafic de influenta. Caz unic in Romania, Primaria Lalosu urmeaza sa fie condusa de secretarul institutiei.

„In luna iunie 2010, mai multi cetateni din comuna Lalosu au sesizat organele de urmarire penala aratand ca primarul Ion Toma a pretins si a primit, in mai multe randuri, diferite sume de bani in schimbul carora sa fie absolviti de achitarea unor amenzi contraventionale aplicate in principal pentru incalcarea dispozitiilor legale privind circulatia pe drumurile publice, prin nepunerea in executare si ruperea proceselor verbale de contraventie inaintate de organele de politie Primariei Lalosu pentru dare in debit si executare, precum si pentru a interveni la alte institutii ale statului, din alte localitati, pentru ca unii dintre cetatenii localitatii sa nu fie obligati sa achite contravaloarea unor amenzi administrative sau contraventionale”, a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea, Elena Daniela Pop.

Din primavara acestui an, administratia comunei Lalosu functioneaza fara Consiliu local, acesta fiind dizolvat la cererea primarului pentru neprezentarea la mai multe solicitari consecutive.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *