Adrian Popescu

Primarii din Bucuresti vor sa transfome orasul intr-o adevarata cazemata Garduri metalice de milioane de euro in cetatea lui Bucur

In timp ce societatea civila solicitata tot mai des autoritatilor locale sa cheltuiasca banii comunitatilor in urma unor consultari si avand o fundamentare economica, primarii arunca in continuare milioane de euro pe proiecte de care oamenii nu au neaparata nevoie. Dupa plantarea de flori si amplasarea de bancute, noua afacere a edililor din Bucuresti este amplasarea a zeci de kilometri de garduri metalice.

De exemplu, Primaria Sectorului 1 condusa de liberalul Andrei Chiliman a lansat o licitatie pentru furnizarea si montarea de garduri metalice cu o lungime cuprinsa intre 50 km si 100 km, pntru care era dispusa sa plateasca o suma enorma: 19 milioane lei (4,5 milioane euro).

Pretul s-a dovedit exagerat, licitatia fiind adjudecata, la sfarsitul lunii decembrie 2011, de compania Tess Conex SA, ce a oferit un pret de un milion de euro.

Actiunea va demara in primavara si se va derula pe o perioada de trei ani. In caietul de sarcini nu se ofera nicio fundamentare economica sau de arhitectura peisagistica pentru acest proiect.

Si primarul Marian Vanghelie vrea sa transforme sectorul 5 intr-o retea de garduri. Primaria a lansat o licitatie pentru achizitionarea si montarea de panouri de gard metalic din plasa bordurata in lungime de 80.645 metri liniari (80 km), pentru care este dispusa sa plateasca un milion de euro.

In tot acest timp, Vanghelie se declara cel mai sarac primar din Bucuresti si nu are bani sa evacueze zapada cazuta pe strazi, asa ca de acest lucru se ocupa Primaria Capitalei.

Afacerea pare buna si pentru primarul PDL din Ramnicu Valcea, Romeo Radulescu, care a lansat si el o licitatie, pe 18 ianuarie 2012, in vederea achizitionarii a 15.000 de garduri metalice, in valoare de un milion de lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primarii din Bucuresti vor sa transfome orasul intr-o adevarata cazemata Garduri metalice de milioane de euro in cetatea lui Bucur

  1. CONTRIBUABILUL

    In Sectorul 6 Bucuresti POTERAS (CE NUME CU DEDICATIE DE RAPITOR ARE) are angajate firme de paza sa pazeasca bancutele din micutele parcuri dintre blocuri.Paznicii lucreaza in trei schimburi parca ar pazi Uzine Nucleare, au gherete unde dorm 24 de ore din 24. Este o rusine nemaiintalnita, asa nesimtire in administratia publica nu credem ca mai poate exista undeva pe GLOB.Tot in acest sector se pun borduri care a doua zi sunt scoase de cei care executa lucrari pentru extinderea metroului in Drumul Taberei.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *