Adrian Popescu

Primaria Sectorului 4 cheltuie 25 de milioane euro pentru intretinerea spatiilor verzi

Primaria Sectorului 4, condusa de Cristian Popescu (Piedone), a acordat un contract firmelor Azochim SRL si Amenajarea Domeniului Public si Privat 4 SA, in valoare de peste 107 milioane lei (25 de milioane euro), pentru intretinerea spatiilor verzi.
Potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), contractul se va derula pe o perioada de 4 ani si prevede intretinerea spatiilor verzi, inclusiv a celor din parcuri si locuri de joaca pentru copii.

Printre operatiile pe care le vor desfasura cele doua firme se numare: curatirea parcurilor de frunze, crengi, gunoi, iarba, buruieni si diverse materiale, plantare de arbori si arbusti, gard viu, flori (anuale, bianuale, perene), iarba.

De asemenea, arborii vor fi udati, toaletati si vopsiti cu vopsea ecologica.

In plus, cele doua firme se vor ocupa de montare de steaguri, banere, garduri metalice, vopsirea bordurilor, reconditionat banci si montarea cosurilor de gunoi in parcuri.

Azochim SRL este o companie inregistrata in satul Branistari, comuna Calugareni, judetul Giurgiu. Firma a obtinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte de la primariile de sector din Bucuresti.

Astfel, in august 2009, Azochim SRL a livrat Primariei Sectorului 4 garduri metalice pentru suma de 1,5 milioane lei.

De asemenea, in octombrie 2008, Primaria Sectorului 2 i-a acordat un contract de 68 milioane lei pentru intretinere si reamenajare de parcuri. In acelasi an, Azochim a castigat un proiect de amenajari arhitecturale in sectorul 4, pentru suma de 2,5 milioane lei.

SC Amenajarea Domeniului Public si Privat 4 SA s-a infiintat in 2002, prin preluarea fostului ADP. Primaria detine 51% din actiuni, restul fiind controlate de fosti consilieri locali.

Cititi aici Caietul de sarcini de 25 de milioane de euro.

Citeste si despre: sector 4, spatii verzi, caiet de sarcini, Piedone, ADP.


Articole cu aceeasi tema:
Poteras izoleaza blocurile pe datorie
Investitii cu repetitie in Sectorul 2
Cum arata risipa banului public la Primaria Cluj Napoca


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

8 thoughts on “Primaria Sectorului 4 cheltuie 25 de milioane euro pentru intretinerea spatiilor verzi

 1. victor

  Pai cam la asta se reduce capacitatea primarilor nostrii. flori si iarba, la preturi cat mai mari. ce sa mai zicem de constructia unor institutii publice, cum ar fi piete, teatre. astea sunt vise. Atat o sa avem, bancute, flori si iarba.

  Reply
 2. tina

  Primaria sectorului 4 face mult mai mult de atat.
  Primaria sectorului 4 acorda fraudulos locuintele cu chirie pentru tineri.
  fraudulos, pentru ca doar asa poate fi catalogata modificarea criteriilor cadru dupa bunul plac, vechimea cererii solicitantului nu este reala, dosarele cu vechime mai mare de 4 ani nu au primit punctaj pentru anul 2009-2010 si primaria nu a afisat lista de prioritati pe anul 2011 desi anul acesta se vor da locuinte (lista ce trebuia finalizata pana la sf. lunii februarie, suntem in aprilie si nu este afisata) si altele.
  Am probe pentru toate acestea, cine este interesat sa ma contacteze.

  Reply
 3. TINA

  cererea pentru o locuinta cu chirie se face individual si in nume propriu, conform legislatiei.
  Cu toate acestea angajatii primariei sectorului 4 si-au permis sa transfere vechimea cererii unui solicitant catre alt solicitant.
  Primarul Piedone, la cate petitii am facut, are cunostinta de toate acestea, probabil ca are si dumnealui interese.
  M-am inscris si in audienta, am asteptat o luna sa ajung la dumnealui si am avut surpriza sa constat ca si-a luat CO cateva zile exact atunci, fara a avea bunul simt de a reprograma audientele .
  Nu s-au acordat puncte pentru anul 2009-2010 celor cu vechime mai mare de 4 ani. Listele au fost intocmite in 2010 si vor sa repartizeze acele locuinte in 2011, dupa acea lista,fara a reface lista de prioritati pe anul 2011 asa cum prevede legea.
  Am probe. Am raspunsuri la contestatii .

  Reply
 4. anonim

  Poate studiaza cineva legatura dintre Tucmuruz angajata primariei sectorului 4 cu Integra Security, declaratia de avere si interese de pe site-ul primariei, daca are sot si cine este , ce avere are sotul, pensiuni si altele, firma posibilei fiice (tucmuruz alexandra gabriela care locuieste la aceeasi adresa cu tucmuruz tanta luminita) scorseze care subcontracteaza catre integra security obiective din sector 4 (castigate la licitatie).

  Reply
 5. viva

  Tina de cati ani ai dosar la Primarie de ai pretentie asa de mare la casa. Nu cumva ai facut si tu aceeasi smecherie ca altii, care s-au vazut scosi din lista pe anul 2010 si te-ai dus la administratia financiara sa inchei repede un contract de inchiriere, pe motiv ca te-au dat parintii afara din casa.
  RUSINE!!!

  Reply
 6. tina

  Viva, desi initial am vrut sa nu raspund comentariului tau rautacios, o voi face , pentru ca m-am saturat sa tac in fata unor incompetenti, corupti si nesimtiti. Optimismul din mine ma face sa sper la o Romanie mai curata fara oameni ca voi, pentru asta insa este nevoie sa renuntam la indulgenta si ignoranta. Pentru cunostinta dumitale, (baga la cap ce-ti scriu ca-ti va folosi la urmatorul act) exista o lege in aceasta privinta, lege pe care o cunosti adica 152/1998, ce te faci ca nu cunosti sau poate chiar nu stii si asta e foarte grav pentru functia pe care o detii, este HG 962/2001 adica exact normele pentru punerea in aplicare a legii mai sus amintite (si doresc sa subliniez, stii tu de ce, ca HG 592/2006 aduce doar modificari si completari, nu abroga HG 962). Ei bine stimata „viva”, in Hg 962/2001 , in anexa 11, exista criteriile de clasificare si ierarhizare prin punctaj pe care voi n-ati respectat-o, stabilind punctajul dupa bunul vostru plac , sau mai bine zis dupa cum v-au dictat interesele voastre materiale. Conform prevederilor acestei anexe, eu am dreptul la o casa, viva draga, ce am vrut a fost sa respectati legea. Si o veti face. Ce ma intreb eu acum , este de ce nu sunteti inca la puscarie pentru lista din 2010 pe care ati intocmit-o fraudulos. Mie nu mi-e rusine de nimic pentru ca sunt un OM drept si corect, care nu suporta minciuna, coruptia si nesimtirea. Dosarul meu este unul corect, nepunctat de voi corect , eu nu am nevoie de contracte de inchiriere care sa-mi ridice punctajul

  Reply
 7. tina

  referitor la altii care s-au dus repede sa faca smecherii la administratia financiara sa incheie contracte de inchiriere, te intreb „desteapta” viva ce-i opreste pe cei de la primarie sa verifice daca smecherii locuiesc sau nu acolo?

  Reply
 8. dudoiu

  e bine sa ne ocupam de spatii verzi dar cred ca prioritate au tinerii fara locuinte e pacat ca nu avem unde sa stam am actele depuse de ceve vreme dar nimic nu e pacat sa stai cu chirie la alte firme cind ar putea primari sa beneficieze de acesti bani oferind case sub inchiriere cum era odata prin CEC dar asta e ROMANIA fara pile si spaga nu reusesti si cum majoritatea sunt em cu salarii micii o sa primim case LA ANU SI LA MULTI ANI

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *