Romania Curată

Primăria Capitalei alocă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Nicușor Dan explică de ce s-a opus USB

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti a votat pentru alocarea a 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, la cererea primarului general Gabriela Firea care a ținut o pledoarie în susținerea acestui proiect. În orice caz, votul în consiliu a fost de 31 la 20 în favoarea proiectului, scrie Mediafax.

„Vă rog să votaţi acordarea acestui sprijin financiar deoarece e mai mult decât o biserică. Propun să dăm banii deoarece acest ansambul va avea în componenţă o şcoală, o cantină socială, o sală de spectacole cu muzică sacră. La următoarea şedintă voi prezenta un plan de investiţii pentru spitale, care va presupune acordarea mult mai multor bani decât dăm acum pentru Catedrală”, a declarat înaintea votului Gabriela Firea.

La şedinţa consiliului a venit şi un consilier patriarhal pentru a susţine cererea de finanţare.

„Avem nevoie de banii aceştia pentru că, fără sprijinul dumneavoastră, nu vom mai putea continua lucrările. Guvernul ne-a îndemnat să ne indreptăm spre primării. Dacă nu vom primi acest ajutor financiar, generaţia noastră va fi una a eşecului”, a spus Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal pentru ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului.

Consilierii au votat şi în favoarea acordării altor 4,5 milioane de lei pentru Mănăstirea Antim.

Nicuşor Dan: Consilierii USB au votat împotriva finanţării Catedralei Mântuirii de către Primărie

Liderul USB, Nicuşor Dan, a precizat joi că reprezentanţii formaţiunii au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

”Consilierii USB au votat împotriva alocării a 15 milioane de lei bani din bugetul Primăriei Capitalei pentru lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului, în condiţiile în care propunerea Gabrielei Firea a fost inclusă pe ordinea de zi a şedinţei de azi, fără consultarea bucureştenilor şi a societăţii civile”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

El a adăugat că a solicitat CGMB ca Gabriela Firea să fie mandatată să ceară BOR situaţia tuturor finanţărilor publice pentru Catedrală, lista detaliată pentru toate obiectivele de investiţii pe perioada 2011 – 2016 pentru domeniul Culte/Religie, caietele de sarcini pentru licitaţii, contractele şi actele adiţionale, facturile şi rapoartele instituţiilor de control precum Inspectoratul de Stat în Construcţii, Garda de Mediu, Poliţia Locală, Poliţia Romană, Administraţia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Solicitările USB au fost respinse, iar bugetul Gabrielei Firea a fost votat. Şi PNL a votat împotriva alocării de fonduri pentru Catedrala Mântuirii, mai scrie Mediafax.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Primăria Capitalei alocă 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Nicușor Dan explică de ce s-a opus USB

 1. Spânu

  Ce ati votat, aia aveti! Mergeti, dragi bucuresteni, la catedrala, cand veti avea nevoie sa salvati o viata, sau sa dati copiii la o scoala mai buna, sau sa va plimbati intrun parc, nu numai pe strazile coclite de poluare! Rugati-va la icoane, faceti matanii, pupati moastele, de restul se ocupa madam Pandele!

  Reply
 2. alexandra

  Oricum generația lor de preoți, este un a eșecului. Furăciuni, perversiuni, crime. Cam asta este definiția generației de preoți. Deci, doamna Firea, nu vă interesează ce doresc bucureștenii cu adevărat. Trebuia o consultare publică, un referendum, întrucât banii nu sunt ai dvs.sau ai partidului dvs.

  Reply
 3. Bianca B

  As fi foarte recunoscatoare Romaniei Curate pentru un viitor articol despre acest plan de investitii pentru spitale promis de Doamna Firea. Desi, chiar daca aceste investitii se vor face, decizia de a acorda bani Bisericii Ortodoxe Romane pentru constructia catedralei este oricum un dezastru. In primul rand, BOR ar trebui sa aibe deja acesti bani din finantare proprie, cum ar fi din contributiile date duminica de duminica in biserici, banii din pelerinaj, cei din vanzari de obiecte bisericesti etc. Mi se pare inadmisibil argumentul BOR cum ca ar fi imposibil pentru biserica sa dea socoteala pentru toate contributiile. Cine e lacom isi numara ultimul banut, ceea ce sunt convinsa ca biserica o si face. Consider ca este in interesul cetatenilor ca averea BOR sa fie publica.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *