Romania Curată

Prima moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD a picat

Motiunea de cenzura pe tema Ordonanței 13, inițiată de PNL și sustinută de USR si PMP, a fost respinsa de plenul reunit al Parlamentului cu 161 de voturi pentru si 8 impotriva. Pentru a fi adoptata moțiunea avea nevoie de cel putin 233 de voturi. Parlamentarii PSD, ALDE si UDMR au refuzat sa voteze.

Liberalii, initiatorii motiunii sustinute de USR si de PMP, au acuzat guvernul ca a inselat poporul si, prin Ordonanta nr 13, a comis un abuz in serviciu pentru a sterge pedepsele unor lideri aflati la guvernare. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat insa ca este decis sa guverneze. USR i-a avertizat pe alesi ca pierderea increderii in Guvernul Grindeanu va afecta Romania atat pe plan intern cat si in relatia cu partenerii externi.

Urmăriți aici dezbaterile la moțiune, procesul de vot precum și rezultatul acestuia:


Liderul USR, Nicușor Dan, a declarat, în cursul dezbaterilor parlamentare, că guvernul Grindeanu a dat o ordonanță de urgență pentru un singur om, Liviu Dragnea, și pentru asta a pierdut încrederea populaței și a partenerilor internaționali.

 

Nicusor Dan in Parlament

Iată declarația sa : „Acest Guvern a calcat linia rosie. Exista limite care nu trebuie trecute, iar acest Guvern a trecut o astfel de limita. Au fost ani in care in Romania s-a praduit banul public si nimeni nu a raspuns pentru asta. Cu mult efort, societatea noastra a reusit sa creeze un mecanism prin care oamenii care gresesc sa raspunda. Ceea ce a facut Guvernul Grindeanu, la 1,00 noaptea, a fost sa vrea sa stearga intreg acest efort si sa aduca Romania din nou in zona bunului plac. Pentru asta, si-a pierdut increderea. Stim cu totii ca nu domnul Grindeanu a initiat aceasta ordonanta.

Stim cu totii ca domnul Liviu Dragnea, care are un dosar penal, care are o condamnare penala, a pus presiune pe domnul Grindeanu. Dar, domnul Grindeanu avea toate mijloacele sa se opuna. Nu a facut-o, a fost las. A pus interesele sefului sau de partid in fata intereselor tarii si pentru asta si-a pierdut increderea.

Vi-l inchipuiti pe domnul prim-ministru Grindeanu discutand cu doamna cancelar Merkel de la egal la egal, ca parteneri, pe chestiuni de securitate nationala, in interesul Romaniei? Nu, pentru ca si-a pierdut increderea.

Alegatorii dumneavoastra v-au trimis in Parlament ca sa dati legi pentru bunastarea romanilor, nu legi care sa scape de la puscarie pe oameni care au furat din banul public. Știu ca exista o puternica presiune asupra dumneavoastra pentru sustinerea acestui Guvern. Stiu ca adevaratul autor al acestei crize, domnul Liviu Dragnea, ar fi in stare sa arunce in aer Romania pentru a scapa de dosarele sale penale. Prin decizia pe care o veti lua azi aveti de ales intre a fi de partea corecta a istoriei sau a urma un om, un biet om cu doua dosare penale. Si decizia asta va fi judecata si de istorie si de copii si de nepotii dumneavoastra.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Prima moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD a picat

  1. J.

    Dl. Dan nu este arbitru, ca să constate transgresarea limitelor. Este competitor și are datoria să fie mai puternic decât ceilalți, chiar dacă aceștia joacă incorect. Mai are datoria să nu facă politică politicianistă.
    Și ideea moțiunii, acum, a fost aiurea-n tramvai: a cam tăiat elanul străzii și a adus aer proaspăt de munte la Călărași, Giurgiu, Olt, Galați etc.
    Nu era mai bine ca din primul minut al manifestațiilor să se fi strigat DEMISIA ? E sigur că UNIȚI SALVĂM ROMÂNIA? A fost un mesaj cam confuz: cu cine să ne unim? Într-un pol anti-psd, cu tov. Băsescu și madam Turcan? Istoria, copiii și nepoții s-ar putea să-l judece pe dl. Dan pentru că se luptă cu doi valeți, dintre care unul condamnat și celălalt patetic, și nu vede adversarul și mizele adevărat și adevărate. Puteți UNI Călărașiul, Galațiul, Alexandria (de ce nu?) cu România pe care-o vreți pentru copiii și nepoții dumneavoastră? O aduceți pe d-na cancelar Merkel la tabăra de vară USR ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *