Romania Curată

Președinție: Iohannis nu comentează un eventual „pas în spate” al șefei DNA. Coldea a fost „chemat” la Cotroceni

Preşedinţia a refuzat să comenteze posibilitatea ca procurorul-şef al DNA să facă „un pas în spate”, în urma implicării numelui său în scandalul „Ghiţă-Coldea”, a anunțat purtătorului de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, potrivit Mediafax. Ea a confirmat însă că prim-adjunctul directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), Florian Coldea, a fost convocat joi la Cotroceni.

„Despre acest subiect nu am comentarii. Aş vrea ca această temă să fie din punctul de vedere al precizărilor venite de la Administraţia Prezidenţială în limita informaţiilor pe care deja le-am comunicat şi anume faptul că confirmăm această întâlnire (Iohannis-Coldea – n.r.) şi că alte declaraţii nu vom face pe această temă”, a spus vineri Mădălina Dobrovolschi, ca răspuns la întrebarea unui reporter. Acesta întrebase: „Şi şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi este implicată într-un scandal, deşi nu au apărut filmuleţe. Preşedintele consideră că până se clarifică aceste probleme ar trebui să facă un pas în spate?”.

Dobrovolschi nu a confirmat și nici nu a infirmat o eventuală întâlnire dintre preşedintele Iohannis şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Kovesi, în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, însă a confirmat faptul că șeful statului l-a chemat joi la Palatul Cotroceni pe prim-adjunctul directorului SRI, generalul cu patru stele Florian Coldea – în prezent suspendat din funcţie în urma unei anchete interne – şi a avut o discuţie cu înaltul oficial al acestui serviciu de informaţii.

Dobrovolschi a refuzat să răspundă când a fost întrebată dacă preşedintele i-a cerut şi demisia directorului operaţiunilor SRI, spunând că precizările sus-menţionate sunt singurele comentarii pe care este abilitată să le facă despre subiect.

De asemenea, întrebată dacă Iohannis s-a consultat cu directorul SRI, Eduard Hellvig, înainte ca generalul Coldea să fie suspendat din funcţie, Dobrovolschi a răspuns: „După cum ştiţi, la nivel instituţional există în permanenţă un dialog între instituţiile principale ale acestui stat. Nu mă voi referi concret la unele întâlniri care s-au desfăşurat în ultima perioadă, pentru că, atunci când sunt întâlniri care necesită o confirmare oficială, acestea se regăsesc ori pe agenda publică, ori aşa cum s-a întâmplat de data aceasta, sunt confirmate, sunt prezentate public, la solicitarea presei sau pentru că este un interes al instituţiilor publice implicate să comunice public faptul că există astfel de întâlniri”.

Prim-adjunctul SRI Florian Coldea a fost pus „la dispoziţia” directorului Serviciului şi face subiectul unei anchete interne, iar atribuţiile sale au fost preluate de directorul Eduard Hellvig. Preşedintele Iohannis deţine „cele mai multe şi cele mai bune informaţii” în cazul subiectelor „sensibile”, a mai spus Mădălina Dobrovolschi. „Ca de fiecare dată când vorbim despre existenţa unor informaţii, preşedintele României e foarte informat. De fiecare dată când sunt subiecte sensibile, deţine cele mai multe informaţii şi cele mai bune”, a răspuns purtătorul de cuvânt la întrebarea dacă „preşedintele a cerut informaţii de la MAI sau altă instituţie a statului în legătură cu ancheta care-l priveşte pe Sebastian Ghiţă ?”.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Președinție: Iohannis nu comentează un eventual „pas în spate” al șefei DNA. Coldea a fost „chemat” la Cotroceni

  1. CSebastian

    De zece ani de zile tot incearca sa scape ba de Morar, ba de Kovesi. Nu a mers cu plagiatul, nu a mers cu altele, acum mai ca merge cu puscariasul Guita, parasuta Nutii, liberalistul Calin Tradiceanu, puscariabilul Basescu.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *