Adrian Popescu

Presedintele CJ Braila si-a atribuit contracte de 600.000 euro din bani publici

Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza de conflict de interese pe Gheorghe Bunea Stancu (PSD), presedintele Consiliului Judetean Braila, dupa ce acesta a atribuit unei firme la care este actionar contracte pe bani publici in valoare de peste 600.000 euro.

Inspectorii de integritate au descoperit ca Gheorghe Bunea a semnat 5 contracte, in valoare totala de 2.731.038 lei (fara TVA) – aproximativ 638.212 euro, incheiate de catre Consiliul Judetean Braila cu SC Concivia SA (societate in cadrul careia SC Bursagrirom SA este actionar majoritar, iar Gheorghe Bunea detine calitatea de actionar majoritar in cadrul Bursagrirom SA), incalcand, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

De asemenea, ANI are indicii referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Bunea a infractiunii de conflict de interese, ca urmare a semnarii contractelor cu SC Concivia SA.

Pe langa sesizarea organelor judiciare, ANI a initiat demersuri in vederea anularii contractelor incheiate de CJ Braila cu SC Concivia SA.

Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din functie, precum si interdictia de a mai ocupa o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data ramanerii definitive a raportului, ori, dupa caz, constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarilor aplicabile demnitatii si functiei respective.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *