Adrian Popescu

Ponta o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educatiei O instanta a declarat-o pe Cati in incompatibilitate

Premierul Victor Ponta a facut o noua propunere riscanta pentru functia de ministru al Educatiei: Ecaterina Andronescu, postul ministerial ramanand vacant dupa demisia lui Ioan Mang, acuzat de plagiat. Rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, „Cati”, asa cum este alintata de colegii din PSD, are insa probleme de integritate.

ANI o acuza de incompatibilitate si conflict de interese, pe rol fiind doua dosare in instanta si unul in cercetare la Parchetul General.

1. In iunie 2011, Agentia Nationala de Integritate a stabilit ca Ecaterina Andronescu se afla in incompatibilitate incepand cu 10 februarie 2011, deoarece a exercitat simultan functia de rector al Universitatii Politehnica Bucuresti si demnitatea de senator. In iunie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a confirmat incompatibilitatea Ecaterinei Andronescu, insa decizia nu este definitiva.

2. ANI a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu si de conflict de interese, deoarece ar fi fost manager intr-un proiect derulat de Universitatea Politehnica Bucuresti.

Inspectorii de integritate sustin ca, la 8 septembrie 2008, Ecaterina Andronescu a semnat in calitate de rector Decizia nr. 302, prin care ar fi fost desemnata managerul proiectului ‘Pregatirea competitiva a doctoranzilor in domenii prioritare ale societatii bazate pe cunoastere’. In calitate de manager, ea ar fi incasat, in perioada octombrie 2009 – aprilie 2011, suma de 39.843 lei. Proiectul a fost finantat prin POSDRU cu 18.130.000 lei.

Mai mult, in perioada cand a indeplinit functia de ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu nu s-a suspendat din functia de manager de proiect.

In acest caz, Ecaterina Andronescu a contestat la Curtea de Apel decizia ANI si a avut castig de cauza, pe 15 mai 2012, dar decizia nu este definitiva.

In legatura cu acest proiect, ANI a facut si o plangere penala la Parchetul General, in care o acuza pe Ecaterina Andronescu de conflict de interese.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Ponta o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educatiei O instanta a declarat-o pe Cati in incompatibilitate

 1. max

  Andonescu e incompatibila cu tot ce inseamna invatamant modern…ea e compatibila cu invatamantul din vremea comunistiilor si cu activitatea de partid comunist.

  Reply
 2. Mirko

  Daca ar fi fost compatibila cu ivatamanul din vremea comunistilor ar fi fost ceva totusi; pe atunci cadrele competente erau dominante ca numar. Acum avem numai cioflingari si hoti.

  Reply
 3. Petre Truica

  Si eu propun un sut in fund la aceasta madama Abramburica care obtinea grant de 4 milioane de euro cand era si ministru si senator si rector si toata ziua la Tv, cum e si acuma, ca te miri cand mai are timp sa-si faca datoria, sa predea, sa corecteze lucrari si sa faca cercetare. Poate ca ar trebui niste chimisti adevarati sa se ocupe de opera ei, incepand de la doctorat si pana la lucrarile ISI, daca si le-a facut ea sau e o a doua Elena Ceausescu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *