Adrian Popescu

Ponta a renuntat la Corina Dumitrescu Cine este noul ministru desemnat al Educatiei: Ioan Mang castiga bani frumosi din afaceri cu statul

Victor Ponta face al doilea pas inapoi in numai cateva zile. Dupa ce a renuntat la Alistar, premierul desemnat se debaraseaza si de Corina Dumitrescu si are o noua propunere pentru Educatie: senatorul PSD de Bihor Ioan Mang. Nici acesta nu este insa tocmai in regula. Asa cum a relatat Romania curata intr-un articol din august 2011, Ioan Mang castiga bani frumosi din afaceri cu institutii publice.

Potrivit declaratiilor sale de avere si interese postate pe site-ul Senatului, Ioan Mang detine actiuni direct sau prin intermediul sotiei, fiului si fiicei sale la trei companii: SC DEC SRL Oradea, Tricotaje SA Ineu, SC Tipografia GrafX SRL Oradea, SC Key Ticket Solutions SRL.

SC DEC SRL Oradea (produse softweare, licente antivirus, comercializare calculatoare), unde actionari sunt senatorul si sotia, a incheiat in 2010 si 2011 contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Bihor, Primaria Oradea, Primaria orasului Stei, Curtea de Apel Oradea, OTL RA (transport local Oradea), in valoare de 45.000 lei.

De asemenea, Key Ticket Solutions SRL (furnizare echipamente IT), unde asociat este fiul senatorului, Ioan Alexandru Mang, a primit trei contracte de la Primaria orasului Stei, Universitatea Politehnica Timisoara si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, cu o valoare cumulata de aproape 100.000 lei.
Si Tipografia GrafX SRL Oradea (actionari sunt sotia si fiica Ghiorghisor Claudia Alina) a incheiat contracte cu Primaria orasului Stei si Curtea de Apel Oradea, pentru 28.000 lei.

La capitolul avere, Ioan Mang se mandreste cu patru terenuri in Oradea, trei case, peste 60.000 lei in conturi bancare dar si doua credite luate de la BRD si Banca Transilvania de 45.000 euro si 115.000 lei.

In anul 2010, Ioan Mang a castigat 60.000 lei salariu de la Senat, 47.000 lei de la Universitatea din Oradea, unde este profesor universitar, iar sotia sa, Gerda Erica Mang a castigat 51.000 lei ca profesor la aceeasi universitate si alti 3.360 lei din activitatea de cercetare pe baza unei conventii incheiate cu SC Ro&Co soft SRL Oradea

CV Ioan Mang

Ioan Mang este din 2003 profesor universitar la Universitatea Oradea, la Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei – catedra Calculatoare. In perioada 1999-2003 a fost conferentiar, iar in 1990 – 1999 a fost Sef de lucrari la aceasta universitate. In 1985 – 1990 a fost Cercetator stiintific la Institutul de Proiectari Automatizari, iar in perioada 1983 – 1985 a fost inginer angajat al I.I.R.U.C. Bucuresti – fil.Oradea, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului.

Din 2000 pana in prezent este vicepresedinte al Consiliului National al IMM-urilor – Bihor.

In 1998 obtine titlul de Doctor inginer pe specialitatea calculatoare. In 1983 obtine licenta de Inginer, specialitatea Calculatoare, la Facultatea de Automatizari si Calculatoare a Universitatii Politehnice din Timisoara.

Din 2007 este Membru al Asociatiei pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia Informatiei din Romania. Activitate publicistica: 8 carti de specialitate (IT), peste 80 de articole publicate in reviste de specialitate (IT), potrivit CV-ului.

Experienta politica

2001-prezent: Vicepresedinte PSD – Bihor
2004-2005: Presedinte interimar PSD – Oradea
2004-2006: Consilier judetean
iun-dec 2008: Consilier judetean

Citeste aici:
CV-ul noului ministru desemnat al Educatiei
Declaratia de avere a lui Ioan Mang
Declaratia de interese a lui Ioan Mang


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

10 thoughts on “Ponta a renuntat la Corina Dumitrescu Cine este noul ministru desemnat al Educatiei: Ioan Mang castiga bani frumosi din afaceri cu statul

 1. Cristian Babeanu

  Ce-o fi fost in mintea lui Ponta de nu l-a desemnat la invatamint pe A. Marga ?

  Reply
 2. Theodor

  Daca primii ministri vor trebui sa aleaga numai dintre nedetinatorii de actiuni,ma tem ca ne indreptam catre comuna primitiva.
  Alta este problema:Ce performante profesionale ,in afara de diplome,detin noii ministri?

  Reply
 3. M.Ignat

  Mari tranzactii cred ca se petrec la USL daca impostori sau submediocrii sunt propusi pe post de ministrii ai educatiei.Asta arata ce onesti sunt acesti politicieni! Cit de mult au ei in atentie biata tara! Care cred ca de abia asteapta sa copie la BAC ! Astfel ca solutiile se poate sa fie bune pentru majoritatea cetatenilor.Din pacate reactii vegetale ale poporului roman!

  Reply
 4. dumitru

  In declaratia de avere dl Mang nu pomeneste nimic despre dividente!!!! Sa nu fi avut profit firmele familiei?

  Reply
 5. aura

  Asta-i clasa noastra politica, arunci un ac si musai dai de un politician cu probleme de integritate.

  Reply
 6. Arthur

  Din cate vad eu are afaceri cu primarii si spitale (tot la primarii)! Pai asta nu e chiar statul sunt autoritati locale,iar la valorile evidentiate se pot da niste comenzi directe. Pe de alta parte ce ati vrea : dupa ce ajunge o persoana intr-o functie publica sa-si vanda actuinile sau sa inchida firma? Daca nu administraza firma sau este executiv nu calca nicio lege!O cam ia razna cu „curatenia” tocmai in Ro!adica actionarul la Lockhead a carui avioane bombardeaza civili in Iraq este si el criminal?

  Reply
 7. Victor Olaru

  Domnul care semneaza cu pseudonimul Arthur, intreaba: ”.. ce ati vrea : dupa ce ajunge o persoana intr-o functie publica sa-si vanda actuinile sau sa inchida firma?”
  Raspuns: Vrem sa nu incheie contracte cu cei care platesc din bani publici, dintre care fac parte si autoritatile locale. Motivul: Cel ce face o afacere isi asuma un risc. Cine incheie contracte cu statul, inclusiv cu autoritatile locale, nu numai ca nu-si asuma riscuri, dar e dispus si sa dea mita, ca sa obtina un pret pe care nu l-ar putea obtine, daca ar contracta lucrarea cu un beneficiar privat

  Reply
 8. Emil Stoica

  Ion Manga asta preda la o universitate slab clasata, din Oradea, unde rector era unul Maior care a umflat cifrele de studenti ca sa incaseze mai multi bani de la stat. Si fiu-su Maior jr. e seful SRI, numit ciudat chiar de Basescu, desi era din PSD.

  Acest Mangu e din Bihor ca si Corina Dumitrescu, prieten cu sotul ei din Parlament. De fapt toti sunt prieteni, Ponta inclusiv, Elena Udrea etc. au absolvit si/sau predau la Dimitrie Cantemir.

  Mangu nu, el a terminat calculatoarele la Poli Timisoara, dar castiga bani multi din afaceri cu statul, inclusiv cu Poli Timisoara. Vinde calculatoare peste tot…la stat. Curios, de ce cumpara si spitalele din Oradea de la el si toata lumea?

  Va sluji interesele mafiei din care face parte, nu ale populatiei scolare.

  Reply
 9. Arthur

  Domnul care semneaza cu pseudonimul Victor Olaru porneste de la ideea generalizatoare ca toate firmele care au contracte cu autoritati care platesc cu bani publici sunt conduse de corupatori ,ba chiar au si in actionariat numai astfel de oameni. la fel ca toate autoritatile contractante sunt corupte si percep spaga la fiecare contract. Trebuie sa va fie foarte dificil ca sa traiti intr-o astfekl de societate sau puteti sa va tratati de paranoia si sa vedeti lumea mai realist. Exista si coruptie si spaga ,dar de obicei pentru un minte sanatoasa este mai corect sa tineti cont ca exista prezumtia de corectitudine ,in lipsa unor dovezi invers!
  De altfel am inteles ca in cifra de afaceri ale firmelor,care nu sunt admionistrate de dl. Mang,contractele cu statul reprezinta sub 1% ca valoare deci e chiar usor penibil sa-l acuzi de coruptie numai pentru ca nu e portocaliu!

  Reply
 10. Nick Sava

  Sa ne amintim afirmatia dlui Ponta: „acesta este cel mai curat guvern de dupa 90”. Si sa ii acordam prezumtia de sinceritate :-) Asta inseamna ca, din miile, jdemiile de membri PSD + PNL, ACESTI ministri sunt cei mai curati posibil. Daca esti o persoana „curata” (si sincera) ar trebui sa ai un adevarat cosmar sa ti-i alegi pe „curatei” dintr-o masa de „curat murdari” :-) Asa ca ori te multumesti cu ce ai si lasi Presa si „ARC” sa latre a pustiu, ori te lasi de politica… Sa fim bine intelesi, toti ne dorim un alt tip de politicieni, dar asta e oferta. Trebuie sa intrebam retoric, asa cum intreaba „Arthur”, de ce am interzice bietilor politicieni sa aiba si ei o firmulita, doua, noua… Banuiesc ca dl „Arthur” se numara printre cei care au acuzat (si acuza) ministri, functionarii etc. pedelisti de „jaf” si coruptie. Cind vin „ai nostri”, schimbam discursul. Oricum, nu vom scapa de chestia asta, tocmai datorita modului in care se aleg politicienii romani. In timp ce in America, Canada, Germania, un om realizat material intra in politica din principii si convingeri, la noi un om intra pentru a se realiza… material. Pe urma, avem (inca) cliseul comunist: „bogatii e rai”. Daca apare un „beizade” (care are bani, poate si educatie straina, temeinica), il refuzam aprioric, pentru ca „nu a mincat salam cu soia”. Asta e. „Mosternirea” e mai grea decit vrem sa recunoastem…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *