Apropierea alegerilor locale si parlamentare stimuleaza imaginatia demnitarilor din toate partidele, care se intrec in a castiga votul populatiei. Cum noul an scolar este pe cale sa inceapa, politicienii s-au gandit ca este musai nevoie sa-i ajute pe cei mici cu rechizite: ghiozdane, pixuri, caiete, in speranta ca parintii vor aprecia gestul si le vor da votul.
Primul care a dat tonul este deputatul PDL de Prahova, Sever Voinescu, care ocupa si functia de purtator de cuvant al partidului.
Masini incărcate cu ghiozdane au fost trimise sa le distribuie in mai multe zone ale orasului Ploiesti. Cadoul a fost insotit de o brosură editata de Ministerul Educatiei cu inscriptia: “In educatie, tu faci legea de nota 10 (zece)”, un flyer PDL, semnat “primarul tau, Andrei Volosevici” si “deputatul tau, Sever Voinescu”.
Deputatul PDL sustine ca n-ar fi vorba de “ghiozdane electorale”, pentru ca inca nu s-a hotarat daca va candida pentru un nou mandat.
Si la Arges ghiozdanul a devenit motiv de galceava politica. Consiliul Judetean a aprobat distribuirea de ghiozdane si rechizite catre 6.000 de copii, ce intra in clasa I in luna septembrie.
Actiunea a fost insa blocata de prefectul judetului Arges, care a atacat decizia in instanta, pe motiv ca este vorba de o actiune politica, de vreme ce rechizitele erau inscriptionate cu sigla CJ Arges si astfel era o publicitate electorala mascata pentru presedintele CJ si PSD.
Consilierii judeteni nu s-au lasat si au ales sa isi doneze indemnizatiile pe patru luni, in speranta ca vor strange suma de 1,5 miliarde de lei vechi necesara demararii programului.
Ii intrebam pe parinti: la scoala copiilor dumneavoastra ce pomeni s-au pregatit?
In locul Politicilor Publice adecvate progresului general, majoritatea romanilor primesc continuu de la “falsa” clasa politica, in ultimii 21 de ani, “ STATUTUL DE COBAI” ori de “ROBOT” in baza caruia sunt supusi la cele mai diabolice experimente, fara a se tine cont de sex, de varsta ori de gradul de instruire.
In Romania, care asteapta verdictul integrarii definitive, s-a ajuns la situatii neregasite in tarile din U.E. in care cetateanul dacă nu are multi bani, nu are nici drepturi, nu primeşte respect, nici îngrijire, demnitatea persoanei umane stă în dimensiunea portofelului, în succesul material extravagant(denumit hotie) si în numărul de plecăciuni efectuate periodic faţă de pilele suspuse care trebuie alimentate continuu cu imoralitati.