Romania Curată

Polițiștii răscolesc Prahova în căutarea lui Sebastian Ghiță, care a primit mandat de aducere în prima zi fără imunitate

Fostul deputat Sebastian Ghiță, pe numele căruia DNA Ploiești a emis, miercuri, mandat de aducere, este căutat de autorități pe raza întregului județ Prahova. Polițiștii desfășoară „întreaga gamă de activități” pentru punerea în executare a mandatului, potrivit șefului IPJ Prahova. Fostul parlamentar, căruia i-a încetat ieri mandatul, după ce partidul său, PRU, nu a reușit să intre în Parlament, este cercetat și judecat în mai multe disare penale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru că pe numele lui Sebastian Ghiță a fost emis de procurorii DNA Ploiești un mandat de aducere, iar IJP Prahova „desfășoară întreaga gamă de activități pentru punerea în executare a mandatului”, potrivit Agerpres. Marian Popescu a precizat că Ghiță este căutat în tot județul.

Procurorii DNA Ploiești au emis, miercuri, mandat de aducere pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță, după ce acesta nu s-a prezentat la Parchet în baza citației anchetatorilor, au declarat surse apropiate anchetei. Potrivit acestora, Ghiță a fost citat să se prezinte la DNA Ploiești la ora 12,00 în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, el trimițându-și avocații, care au refuzat să facă declarații în fața presei.

În acest context, anchetatorii au emis mandat de aducere pe numele fostului deputat, au mai spus sursele citate. Surse apropiate anchetei au declarat că deocamdată nu se știe unde se află Sebastian Ghiță, el fiind în acest moment „dispărut” și căutat în baza mandatului anchetatorilor.

Important de precizat este că Ghiță se află sub control judiciar pe cauţiune şi cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care este judecat alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova, Viorel Dosaru, fostul şef al DGA Prahova, Constantin Ispas, şi de Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, foşti procurori şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, din 22 noiembrie.

Citeste mai mult: adev.ro/oh1ptd


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *