Adrian Popescu

Primul plagiator pus în funcție de noua orânduire liberală: Cristian Petcu

Nici nu a început bine avalanșa de eliberări din funcție și numiri prin ministere pe care Guvernul Orban a promis-o după ce s-a instalat la Palatul Victoria și deja avem primul plagiator instalat de noua garintură liberală la conducerea unei instituții guvernamentale. Este vorba de Cristian Vasile Petcu, numit în funcția de secretar general Institului Cultural Român (ICR).

Cristian Vasile Petcu figurează în centralizatorul nostru al doctoratelor plagiate cu două lucrări problemă:

  • doctorat în teologie la Universitatea din Craiova: „Organizarea Bisericii Ortodoxe Române în perioada interbelică (1918-1940)”, conducător ÎPS Irineu Ioan Popa (cu verdict de retragere la CNATDCU, menținut de universitate);
  • doctorat în istorie la Universitatea Valahia din Târgoviște: „Guvernarea Miron Cristea”, conducător prof. Ion Calafeteanu (cu verdict de menținere la CNATDCU).

Vorba Emiliei Șercan, așa începe marea reformă morală a liberalilor! Au înlocuit plagiatorii ălorlalți cu plagiatorii lor! Jurnalista arată totodată că Vasile Cristian Petcu va beneficia de sporul lunar de doctorat, în cuantum de 950 de lei pe lună.

Probabil că liberalii vor încerca să o dreagă băgând la înaintare scuza că numirea a fost semnată de Mirel Taloș (ALDE), președintele ICR, însă treaba asta e fix zero având în vedere că Petcu a fost susținut anterior de PNL să facă parte din Consiliul de Administrație al TVR. Mai mult, a fost secretar de stat în Ministerul Culturii pe vremea lui Gigel Știrbu, alt liberal de frunte.

Ca să încheiem apoteotic, domnul Petcu mai dorea un doctorat. În 2013 a început studiile doctorale la Academia Națională de Informație a SRI. Cât a fost doctorand acolo, a fost bursier POSDRU, deci a beneficiat de fonduri europene. Un remember mai jos.

Cine sunt viitorii doctori ai Academiei Naționale de Informații? Mihnea Costoiu, Ninel Peia și alți politicieni stau la rând pentru un doctorat cu șanse mari la plagiat

De la Suplimentul de Cultură, care îl caracterizează pe Petcu drept „bugetarul care cade întotdeauna în picioare”, mai aflăm că este președinte al Fundației Colegiului Național de Apărare, această organizație primind bani de la stat, fiind declarată de utilitate publică. Să trăiți!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Primul plagiator pus în funcție de noua orânduire liberală: Cristian Petcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *