Romania Curată

Piedone, reținut de procurori în Dosarul Colectiv

UPDATE: Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

(știrea inițială)

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA în dosarul „Colectiv”. Anunţul vine în contextul în care DNA a preluat joi dosarul Colectiv pentru a ancheta un posibil abuz în serviciu.

Piedone şi-a dat marţi demisia din funcţia de primar.

„Cercetările vizează fapte de competența DNA, precum abuz în serviciu, complictitate și fals intelectual. Vom stabili un plan de anchetă”, a declarat adjunctul şefului DNA, Marius Iacob.

Acesta a subliniat că sunt indiciii cu privire la comiterea unor fapte de corupție. ”Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului 4 Cristian Popescu Piedone. Am ridicat mai multe documente de la PÎCCJ, pe care colegii ni le-au pus la dispoziție.”, a adăugat Iacob.

Parchetul General preluase ancheta în cazul incendiului din clubul Colectiv la scurt timp după tragedie. În urmă cu trei zile, cei trei acționari ai clubului Colectiv au fost audiați în calitate de suspecţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Cei trei au fost, ulterior, arestați preventiv pentru 30 de zile.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Piedone, reținut de procurori în Dosarul Colectiv

  1. Paul

    Pe primarul Piedone il gasim multiplicat in mii de exemplare,pe teritoriul Romaniei.El nu este un caz,este un fenomen generalizat al tranzitiei noastre originale,un fel de „comunist de omenie”…Singura salvare a Romaniei o reprezinta numai tineretul nostru educat si dedicat adevarului,in rest,scena politica este populata numai de personaje subterane roase de lacomie,ambitii,ifose si ignoranta.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *