Romania Curată

Piedone este acuzat de ANI că, pe când era primar, a încheiat contracte cu firmele copiilor săi

Agenția Națională de Integritate a sesizat parchetul în legătură cu un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Piedone. Potrivit unui comunicat al ANI, în 2013, SC Team Kart SRL, firmă administrată de fiul lui Piedone a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public al Sectorului 4, instituție subordonată consiliului local din același sector, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 de metri pătrați. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat însă că suprafața ocupată efectiv era de 2.234 de metri pătrați, mai spune ANI.

Mai mult decât atât, inspectorii de integritate au constatat că ”în perioada 2013 – 2015, persoana evaluatã a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și douã autorizații de funcționare pentru God Trust Enterprises SRLSport Team Kart SRL și Chocoland SRL, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de cãtre copiii acestuia, asociați și administratori ai societãților comerciale”, se mai precizează în comunicat.

În aceste condiții, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru conflict de interese, infracțiune prevăzută în Codul penal.

Cristian Popescu Piedone și-a dat demisia din funcția de primar al Sectorului 4 în urma protestelor din noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv. Ulterior, în iunie 2016, a vrut să candideze pentru un nou mandat de primar, dar a fost oprit printr-o decizie a Judecătoriei Sectorului 6, după o contestație depusă de avocatul Gheorghe Piperea referitoare la modul în care s-au strâns semnăturile.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *