Adrian Popescu

Piedone, eliberat după patru zile de arest. Încă unul care scapă pe motiv de boală?

 

Fostul primar din sectorul 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost eliberat astăzi din arest preventiv, în urma unei decizii a judecătorului  Constantinescu Constantin Luchian de la Curtea de Apel Bucureşti. Acesta a anulat decizia de arestare dată de Tribunalul Bucureşti pe 7 noiembrie.

Nu ştim încă motivele pentru care acest magistrat l-a eliberat pe Piedone doar după patru zile pe cel care a dat ilegal autorizaţie de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Probabil, judecătorul a considerat că Piedone nu poate sta în detenţie, fiind şi el, la fel ca Oprescu, grav bolnav. De altfel, la Tribunalul Bucureşti, Piedone s-a plâns că nu suportă arestul, deoarece are probleme cu inima. Judecătorul Luchian a fost coleg de complet în dosarul transferurilor din fotbal cu celebra Viorica Costiniu, cea care l-a eliberat şi pe Sorin Oprescu.

Tot la Tribunal, Piedone s-a declarat nevinovat pentru că, în opinia lui, un primar semnează documente „în mod formal”, iar cei care răspund pentru legalitatea documentelor sunt funcţionarii din primărie.

Rămâne un mare semn de întrebare de ce Piedone şi cele două funcţionare eliberate tot astăzi nu mai au nicio măsură preventivă, nici măcar control judiciar.

Care sunt acuzaţiile DNA

Procurorii anticorupţie susţin că, în calitate primar, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, constând în încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcţionare 3909/14.01.2015 şi autorizaţia de funcţionare 369/14.01.2015 necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL (cea care deţinea clubul Colectiv), la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, Bucureşti.

Prin aceasta, Piedone este acuzat că a cauzat vătămarea drepturilor şi intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Primăriei, în urma cărora reprezentanţii SC Colectiv Club, care au putut desfăşura activităţi de alimentaţie publică, au obţinut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei.

Procurorii mai susţin că, pentru a autoriza funcţionarea, Cristian Popescu-Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerinţele legale necesare avizării.

În acelaşi timp, cele două funcţionare din Primărie, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Ganea, l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima le-a avizat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Piedone, eliberat după patru zile de arest. Încă unul care scapă pe motiv de boală?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *