Romania Curată

Petiţie pentru Greenpeace India. Organizaţia este ameninţată de atacurile repetate venite de la guvernul indian

De câteva luni, Greenpeace India se luptă pentru a evita închiderea forțată a biroului. Ministerul Afacerilor Interne din această ţară acuză Greenpeace India de subminarea economiei naționale și a blocat, încă din 9 aprilie, toate conturile bancare ale organizației și orice fel de acces la fonduri din afara Indiei. Dacă situația continuă, Greenpeace India va fi obligată să își închidă birourile în câteva săptămâni.

greenpeace india2

Ar fi pentru prima oară în istoria de 44 de ani a organizației când o entitate Greenpeace este forțată să își oprească activitatea. Dar problema nu ține numai de Greenpeace, ci situația de față reprezintă o amenințare la adresa societății civile, a libertății de exprimare și a democrației.

Reprezentanţii Greenpeace India au anunțat sâmbătă că vor lucra fără plată în luna iunie. Organizaţia a depus contestaţii la Curtea de Justiție din Delhi, care urmează să se pronunţe în 26 mai.

greenpeace india1

Greenpeace a deschis o petiție prin care se adresează secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, rugându-l să se alăture eforturilor organizaţiei pentru libertatea de exprimare. Aşa cum se vede din imagine, zeci de mii de persoane sprijină efortul organizaţiei din India. Puteţi semna petiţia AICI.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *